Cquartz UK verwijderen

Rutger64

Premium Member
Zoals de titel al zegt.. Ik ben van plan mijn coating te verwijderen. Reden is dat ik het verkeerd heb aangebracht. (te dik, te veel, te lang gewacht met afnemen, etc ) De glans is gewoon niet wat het zou moeten zijn.
Heeft iemand ervaring met het verwijderen van Cquartz UK? Is een licht polijstmiddel op een polishing pad al voldoende of moeten we naar een zwaardere combo grijpen?

En aangezien dat de coating niet zichtbaar is, hoe controleer ik of ik de coating goed heb verwijderd?
 

Pino

Premium Member
Uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat een licht polijstmiddel al voldoende zou moeten zijn.
 

Ketoembar

V.I.P. Member
Ik ben dus niet de enige die niet goed met de Uk overweg kan. Ik heb toen geen risico genomen en middelmatig gepolijst en weer opnieuw gefinisht. Je zag de glans echt weer terug komen. Misschien dat het inderdaad gaat met een licht polijstmiddel. Als je de glans weer ziet verschijnen denk ik dat het inderdaad wel weg is.
 

Kilometervreter

überspammer
Licht polijsten is voldoende.
Ik ga vandaag weer (5e) auto in de UK zetten, mijn eigen auto staat er nu zowat een jaar in, tot nu toe geen probleem, integendeel eigenlijk.
 

Ketoembar

V.I.P. Member
Maar als licht polijsten voldoende is ga ik toch twijfelen over de hardheid van de Cquartz. Of?.....
 

Pino

Premium Member
@Ketoembar : Het laagje is hard én heel dun. Licht polijsten is nog steeds een ander soort 'belasting' voor de laag dan normaal dagelijks gebruik van een auto.
 

Ketoembar

V.I.P. Member
@Pino Thx. Is dit nu gelijk een bevestiging op mijn andere verhaal over het finishen? Hoe hard de lak ook is, die extra ronde zal altijd iéts doen.
 

Frans

V.I.P. Member
En aangezien dat de coating niet zichtbaar is, hoe controleer ik of ik de coating goed heb verwijderd?

Ik heb deze vraag ook wel eens elders gesteld, en daar werd toen op beantwoord; dat je het aan het watergedrag kan zien.
Waar de coating weg is, zie je waterlaag "openbreken".
Je zou dus in principe met een sprayfles gevuld met demiwater, moeten kunnen controleren of overal de coating verwijderd is.
Dit is geen persoonlijke ervaring, want ik heb nog geen coating hoeven te verwijderen.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan