Epsilon's detailoverzicht

Epsilon

Premium Member
Bedankt heren :D

Ik sla de dressing wel eens over maar nu ik het wél heb gedaan ben ik ook zeker extra tevreden. :cool: Bij mijn volgende auto wil ik graag meegespoten stootlijsten en handgrepen want het wordt zo snel vaal. En met wax moet je echt voorzichtig zijn vanwege witte vlekken (al gaan die er wel uit met een Magic Eraser). Ik zit er wel eens aan denken om Carpro Perl of DLux te proberen. Met DLux heb ik dan wel de pech dat het 24 uur droog moét blijven want ik heb geen garage o.i.d.

De HydrO2 Lite verbaasde me. Wat een gemak! Omdat ik buiten werk is het wel even opletten als er wind staat. Toen ik gisteren de Fiësta van mijn buurvrouw deed scheelde dat ook veel tijd. Ik was totaal 3 uur bezig, en mijn vrouw en buren vroegen al eens: ben je nu nog bezig? :rolleyes: :D
 

Epsilon

Premium Member
Na alle regen van de afgelopen weken was er dan eindelijk weer eens een moment om de Golf te wassen. Er is bij mij in de buurt erg veel agrarisch- en bouwverkeer dus het was hard nodig. Ik zou dan ook nooit een auto verlagen omdat er regelmatig een bonk prut op de weg ligt, maar dat terzijde.

Weer een lekker schuimende AW Enigma samen met Meg's Ultimate voor de wielen.
20170921_132601.jpg

Foamen met AW Fastfoam en Alu Duivel op de wielen.
20170921_133612.jpg

Vervolgens CP HydrO2 Lite op de velgen en Reload op de rest van de Golf (ook de deuropeningen dit keer). Dat was ik eigenlijk voor de herfstvakantie van plan maar ik had nu toch de tijd.
Ik gebruikte een CP 2 Face MF doek voor het aanbrengen van de Reload. Dit omdat er 'use with short loops MF' op stond, en dat ging uitstekend. Geen strepen o.i.d.

Wat ik ook een pluspunt vind is dat Reload niet wit uitslaat op het zwarte plastic.
20170921_151701.jpg
 

JRM

Active Member
Ziet er weer mooi uit! Ik heb. Zo dit topic is doorgenomen en kan niet tot een andere conclusie komen dat je je auto goed verwend.:)
 

Epsilon

Premium Member
Dank jullie :)

Ziet er weer mooi uit! Ik heb. Zo dit topic is doorgenomen en kan niet tot een andere conclusie komen dat je je auto goed verwend.:)

Zo goed als nu is deze auto nog nooit bijgehouden denk ik ja :D Ik wil ook graag een hoop ervaring op doen dus probeer ik af en toe wat nieuws. Stiekem hoop ik ooit weer MINI te rijden en dan ben ik er helemaal klaar voor. Nu durf ik me eigenlijk alleen nog niet te wagen aan deurscharnieren en het motorblok.
 

Epsilon

Premium Member
Vandaag ging ik me maar eens aan het portier wagen. Iets waar ik best tegenop zag. Het is namelijk een grote blaadjes en smurrie val (dank je wel VW voor dit ontwerp :rolleyes:). En dan ook nog eens lastig om bij te komen. Dit is dus de eerste keer dat ik me er echt aan waag.

Het leek me wel wat om een waterless wash product te gebruiken en de kleinere borstels.
20171012_094155.jpg

Zoals is te zien is de Golf erg goed in blaadjes verzamelen:
20171012_102023.jpg
20171012_102054.jpg

De kleine EZ brush past er mooi tussen:
20171012_102228.jpg


Hier is dan mijn resultaat. Ik kon er maar moeilijk bij en zie zelf ook wel dat het nog beter kan. Er was zelfs een satéprikker nodig vanwege de kleine randjes en een vast gelopen blaadje.
20171012_105613.jpg

Volgens mij heb ik ook nog een goede ontvetter nodig. Ik heb wel Eraser liggen maar zou dat sterk genoeg zijn? Suggesties zijn welkom.
 

Woody

V.I.P. Member
Voor sponningen en kieren gebruik ik meestal APC van Meguiars icm vele soorten borstels. :)
 

Epsilon

Premium Member
Voor de winter heb ik de Golf gewassen en in de Reload gezet. Het liefst was ik in de winter ook maar dan moeten de omstandigheden er wel naar zijn.

Ondertussen kwam er alweer wat nieuws binnen en mijn dochter wilde ook graag weten wat dat was.
20171118_154220.jpg

Daarin zat onder andere CP Fog Fight. De eerste keer had ik het helaas te snel verwijderd (op de CarPro US site zag ik de opdroogtijden pas), al maakte het wel verschil. Bij een nieuwe applicatie kreeg ik de ochtend erna een druppel (hoe is het mogelijk) in een bovenhoek die ik weghaalde maar wel een streep gaf. Dus die kant is weer overnieuw gedaan en nu hoop ik dat het goed is.

Omdat ik toch met de binnenkant bezig was heb ik de stoelen schoongemaakt met CG Fabric Clean en met CP Fabric Coat behandeld. De rest ging met CG Innerclean en vervolgens CP Perl (1:5).

(Op de foto heb ik er al een keer mee gereden)
20171201_115916.jpg
 
Laatst bewerkt:

Harry van Beek

New Member
Erg fijne shampoo en de wax is super makkleijk te verwerken en een super beading. De druppels van mijn foto zijn 3 mm groot zoiets
 

Bijlagen

  • Beading Angelwax Enigma.jpg
    Beading Angelwax Enigma.jpg
    58,6 KB · Weergaven: 9

Epsilon

Premium Member
Dat is een mooi resultaat @Harry van Beek. Ik ben ook erg onder de indruk van Enigma. Mijn plan was dan ook eind van dit jaar de grote pot aan te schaffen. Maar doordat ik af en toe wat probeer ben ik momenteel bij CarPro Reload beland.


Vaak hoopte ik dat ik een oprit met garage had (zeker met dit weer). Mijn vader en oom hebben (gezamenlijk) wel een grote schuur, maar daar mag ik niet wassen van mijn vader. :( En ik zie mezelf geen waterless wash doen.
 
Laatst bewerkt:

Harry van Beek

New Member
@Epsilon persoonlijk vind ik een klein potje ideaal. Je kan er wel 10 tot 12 keer je auto mee doen. Als er dan een verbeterde versie komt zit jij nog met de oude grote pot. Ik heb een grote pot wolfgang fuzion concours wax maar die heb ik na 9 jaar nog niet leeg en ik gebruik het toch best vaak. Z'n 10 auto's per jaar.
 

Epsilon

Premium Member
Dat is inderdaad wel een nadeel van grote hoeveelheden, zeker na zoveel jaar. Ik kijk daarom tegenwoordig wel eerst of er een klein flesje/potje van bestaat zoals een panel pot.

Al moet ik zeggen dat ik het niet eens zo erg vind zolang de collectie maar niet te groot word. Ik geef op die manier nog wel eens shampoo weg als het te lang blijft staan. Iedereen blij.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan