mijn eerste keer

golf7gti

New Member
gisteren mn golfje gedaan.

als eerste mn auto gewassen met mequairs gold class shampoo met de betse washand (blauw/Wit) van waxworld.
dat ging opzich prima auto droog gemaakt met orange doek nieuwe versie (Microfiber Madness Incredimitt) super doek niks aan de hand.
toen kleien met (Dodo Juice Supernatural detailing clay) & (Poorboy's Spray and Wipe Waterless Wash)
maar de zoete melk werden witte vlekken en kon wel in de zon gebruikt worden wat ging hier fout?.
na het kleien auto weer gewassen maar vlekken bleven.
toen de raammrubbers afgeplakt maar dat bleef niet lekker zitten en toen ik aan einde van de dag eraf haalde bleef alle lijm zitten was niet blij.
toen heb ik de nieuwe golf met rupes bigfoot 15 en FINE (Geel) standje 5 gepolijst maar al snel ging het erg korrelen en verstoffen en liepen mn raamrubbers vol en ging overal tussen zitten nog minder blij.
Had ik hem toen daarna moeten ontvetten ik heb nar het wegpoetsen met zachtste microdoek die er is weggepoetst maar kreeg er wel in zon zichtbare krasjes van.
toen heb ik na het wegpoetsen van rupes Geel de auto met (Surf City Garage Barrier Reef Carnauba Paste Wax) in de wax gezet op standje 3 ging goed fijn spul na het waxen ook weer met nieuwe doek uitgepoetst mooie glans maar wel weer krasjes overal door uitpoetsen? of doe ik wat fout?

ook heb ik mn ramen gedaan met Angelwax Vision Glass cleaner 500 ml maar vette waas bleef er achter toen maar weer mn carclass ruiten spul gebruikt.



kan je de rupes pads wassen in wasmachine? en de micro doeken?

alvast bedankt gr ramon
 

Ketoembar

V.I.P. Member
Iedereen heeft zo zijn eigen manier om de spullen schoon te maken.
Ik doe de pads nooit in de wasmachine, maar maak ze schoon met een beetje afwasmiddel. Daarna goed afspoelen met water en laten drogen op het droogrekje.
De doeken doe ik wel in de wasmachine, zonder wasverzachter. Beetje micro restorer erbij.
Doeken doe ik ook nooit in de droger maar droog ze aan de lijn.
Maar zoals gezegd, niet iedereen zal het zo doen.
 

Woody

V.I.P. Member
Zoals @Ketoembar zegt, iedereen heeft zijn eigen manier van zijn spullen uitwassen ;) Kijk wat voor jou het beste werkt.

Om terug te komen op de rest van je verhaal. Misschien een idee om een clinic te volgen? Hier krijg je heel veel tips en tricks zodat je een beter resultaat haalt.
Ik denk dat je beter een stapje hoger had kunnen gaan, want met Geel (zoals je zelf al zegt "fijn") zal je over het algemeen weinig swirls mee weg krijgen tenzij je een zachte lak hebt.
Ik werk zelf ook met de Rupes en heb Geel nog niet zien stoffen, maar Geel heb ik ook niet hoger dan standje 3.
Welke tape gebruik je? Ik heb die van 3M en Colad en die laten beide geen lijmresten achter. (heb ze beide 2 dagen in de volle zon gehad en nergens een lijmrestje gehad)

In ieder geval veel succes de volgende keer voor een beter resultaat :cool:
 

Gio

Active Member
Je gebruikt het juiste middel voor in de zon maar je bent wel vuil aan het verwijderen, dat verzamelt zich en wordt die vlek. (ff wassen)

Stoffen komt denk ik zowel door stand van de machine als de temperatuur buiten. Beide hoog, dus de drager verdampt sneller. Stof vrij polijsten is nog niet uitgevonden;)dus nog een rondje wassen er na...

Er staat niet bij welke doek je gebruikte voor het uitpoetsen, alleen maar dat het jouw zachtste is. Een langharige kan heel snel last hebben van ophoping van polijstresidu en dat krast. Bij mij altijd goed tot nu toe, de CarPro Boa. Ook de Dodo rode 30x30 werkt goed maar is een stuk kleiner.

O en een clinic is dé manier om dingen uit te proberen. Aan je machine en/of enthousiasme gaat het niet liggen:)
 

Kilometervreter

überspammer
De krasjes die je ziet heb ik ook.........Ik kan na het polijsten de zachtste doek gebruiken die ik heb (Meguairs ultimate wipe) om het residu af te nemen en ik zie alweer een paar krasjes daarna in een wax en weer meer krasjes....
Ik heb best veel Audi's gepolijst en de lakken zijn altijd keihard maaaaar de ene lak is veel gevoeliger dan de andere.
Het misano-rood op mijn A4 is ook zo'n drama lak, na 5 keer wassen kon ik zowat alweer opnieuw gaan polijsten, dik in de swirls :(.
Dit is de reden dat ik voor een glascoating gekozen heb (Cquartz-Uk). Ik ben nu eigenlijk vanaf december zo goed als swirl vrij, nu zie je vol in de zon er een paar, maar dit is niks vergeleken met de ellende die ik de eerste twee jaar gehad heb.
Misschien is jou lak ook zo gevoelig.
Verder snap ik niet dat een finisher kan gaan stuiven, is normaal een "vettig" polijstmiddel.
Grove polijstmiddelen stuiven altijd wel, de één meer dan de ander.
Verder wat heb je op je raamrubbers zitten en wat voor plakband gebruik je?
 

2shiny

V.I.P. Member
Een clinic lijkt aangewezen, of eens samen met een meer ervaren detailer te werk gaan.
De cleacoat la is echt gevoelig aan krassen. daarom ga ik nooit met een droge doek over de lak. Ik gebruik graag en drooghulp en om polijstmiddel af e emen gebuik ik eraser, en om wax af te nemen een QD of waterless wash zoals spray and wipe
 

golf7gti

New Member
Ja wat ik echt rot vind is overal heel fijn korrels in raamrubbers en alle kiertjes en hoekjes waar je niet bij kan
Lucht compressor erop stofzuiger maar blijft lekker zitten.

Wie wil met mij is klussen en mij wat leren die een echte (zeikerd) is goed bedoeld uiteraard

Vr. gr Ramon
 

Stefan

Administrator
Forumleiding
Ramon, wellicht is het, zoals anderen hier ook al aangeven, handig om je in te schrijven voor onze workshops. Je hebt dan de mogelijkheid om alle stappen op de juiste wijze aan te leren. Hiermee krijg je genoeg aanknopingspunten om zelfstandig een goed resultaat te kunnen behalen
 

pro-detailer

Active Member
Voor gevoelige lakken waar ik ook genoeg mee te maken heb zijn de carpro boa doeken echt een must, superzacht en dat blijven ze ook.
 

FiveCX-5

V.I.P. Member
Die korreltjes op de raamrubbers zullen toch wel van een of ander polijstmiddel zijn (grof of fijn) ......misschien nóg beter aftapen.........:rolleyes:

Wat vaak ook helpt is de pad even licht insprayen met Last Touch bijvoorbeeld (lees : een héél klein pufje) en dan pas polijstmiddel erop, de pad glijdt dan beter over het oppervlak en weinig tot geen korrels her en der...............
 

Nieuwste berichten

Bovenaan