Lakmeter

Tom

Premium Member
Mensen ervaring met de Trotec BB20?

Voor zover ik kan zien hebben alle duurdere meters dezelfde tolerantie, dus waarom voor een duurdere gaan? Toch niet voor de gadgets?
Ik bedoel @TECHNIC geeft zelf al aan dat hij een veel te dure meter gekocht heeft, omdat hij zich niet kon beheersen.:D
Functies als bluetooth en kleurenscherm heb ik echt niet nodig, gewoon een meter die nauwkeurig is en de laagdikte aangeeft is genoeg toch?
 

Dirk Post

Premium Member
Die heb ik pas binnen Tom.
Heb er enkele metingen mee gedaan,op mijn eigen auto.
Kan er nog niet genoeg zinnigs over vertellen,eerst wat meer mee gaan werken.
Vooralsnog ben ik er positief over.
Gr Dirk
 
  • Leuk
Waarderingen: Tom

TECHNIC

Active Member
Zoals Tom aangeeft, deels terecht, kon ik me niet beheersen

Wat niet wegneemt dat het een bijzonder aangenaam toestel is met zeer hoge precisie(en leuke gadgets) dat ik heb. Maar eerlijk durf ik toegeven dat als ik opnieuw de keuze zou maken ik waarschijnlijk bescheidener zou gaan. Je meet tenslotte totale laagdikte en dus tolerantie is slechts relatief, de meting is een indicatie geen exacte wetenschap hoe dik je transparante laag is. Maar toch, ik heb er plezier aan!

Elcometer heeft wel een zeer puike reputatie op meettoestellen, voor diverse toepassingen (industrieel, automotive, bouw, labo, etc.). Ze zijn een beetje de BoschBlauw/Dewalt/… van de meetinstrumenten voor dat domein, of de Rupes/Flex voor laagdiktemetingen.

Heb ik ervaring met de Trotec laagdiktemeters, neen, maar ik heb wel goede ervaringen met diverse toestellen van Trotec/Dryfast(Bouwdrogers, Ozongenerators, ventilatie, heating, …). Dit is een re-branding merk maar met een bovengemiddelde kwaliteit vs. prijs.

Op eerste zicht denk ik dat je geen miskoop kan doen met deze meter. De prijs is laag, en het zal wel doen wat het moet doen, zelfs al is de precisie ietsje minder, dat is geen drama want totale laagdikte is geen exacte wetenschap. Ik zou zeggen, doen! Stel jezelf de vraag, gaat een dure meter die 2% nauwkeuriger is jou die prijs verantwoorden?

Ik heb mijn toestel en ik ben er blij mee en die zal nog lang moeten meegaan, maar als ik morgen een nieuwe zou moeten kopen, wie weet ga ik dan ook voor die Trotec of een andere.

Ik hoop dat dit jullie heeft mogen helpen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Tom

morphf

Member
Ik weet niet of ik kan linken, maar op mp staat bijvoorbeeld een lakmeter DeLuxe
Toestel ziet er netjes uit met genoeg funties.

Op ali staat dit zelfde toestel onder nicety
Met een varierende prijs tussen de 85 en 170 euro.
 
  • Leuk
Waarderingen: Tom

Tom

Premium Member
Die lakmeter had ik ook voorbij zien komen maar is compleet merkloos dus zal ook wel uit china komen.
 

morphf

Member
Dat is ook mijn gedachte, daarom had ik de naam er al bijgezet met de varieerende prijs.

Maar ze komen bijna allemaal uit china
 

Kelvin

Active Member
Klopt helemaal Morphf, al was de non-ferro niet mijn enige overweging, maar wel prioritair. De Elco 415 heeft ook nog wat andere leuke features/speeltjes(auto-roterend kleurenscherm, usb, bluetooth, snelheid!!, app/software, en en en…)

Vandaar ook mijn bovenstaand advies, tenzij je het echt nodig hebt of echt wil hebben, kan je voor goedkopere prijzen ook leuke meters vinden. Ik was natuurlijk even het kind in de speelgoedwinkel…

Ook niet vergeten, dit soort meters meten de totale laag(primer, verf, vernis, …) bovenop je metaal. Er bestaan ook meters die de dikte van de verschillende lagen kunnen meten, maar die zijn verschrikkelijk duur. Een gewone lakdiktemeter is een hulpmiddel en een richtinstrument om je speelruimte te kunnen inschatten(zonder exact te weten hoe dik je transparante laag is).

Vandaar zou ik me niet teveel zorgen maken over afwijkingstoleranties. Tenzij ze heel strek kunnen afwijken, bv. meer dan 10%, dan is het een ander verhaal.

Mijn meter, als ik die kalibreer in de range dicht bij het te meten object, geeft een afwijking van +/- 1%. Als ik niet dicht bij de dikte van het object kalibreer dan is de maximale afwijking +/- 3% over de hele range, tot 1000 micron, en dat is op zich al heel scherp. Maar zelfs, al zou je een andere meter hebben op 5%, dan is dit nog geen drama.

Sinds ik dit speeltje heb, heb ik al veel ontdekkingen gedaan, bv. bij een nieuwe BMW zijn ze echt gierig op verf!

Heb je enig idee hoeveel een nieuwe bmw heeft van lakdikte? Zo kan ik eens vergelijken. Zit rond de 130 micron op een F32.
 

Kelvin

Active Member
Hierbij een vraag. Heb donderdag 01 November naar WW gereden omdat we vakantie hadden in België en zo kon ik tijd maken om nog eens langs te komen ipv het online bestellen. Heb hierbij een Etari MD 666 lakdiktemeter gekocht. Mijn vraag was nu of er iemand een site heeft waar lakdiktes op staan om te kunnen vergelijken? En wie een formulier heeft of ergens weet te vinden zodat het makkelijk op een document in te vullen is.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan