Magic Elixer

BlackPassat

V.I.P. Member
Kwam op facebook dit bericht tegen van Carpro , iemand al eens dit of zo dat iets gedaan??

Hmm, niet precies. Ik maak de Echo altijd wel aan met demi water, maar reload toegevoegd heb ik nog niet gedaan.

Op de Rupesdag hoorde ik van Roy V. nog wel van een ander trucje met reload, ik kan het nu even niet terughalen maar als het me nog te binnen schiet, meld ik het alsnog.
 

BlackPassat

V.I.P. Member
Omdat er in huize Blackpassat vanavond toch toevallig een auto gefoamed en gewassen werd, heb ik gelijk maar een experimentje opgestart.
Magic Elixer 1.jpg

500 ml. gedemineraliseerd water
50 ml. CarPro Reload
50 ml. CarPro Echo
Magic Elixer 2.jpg

Het goedje is aangemaakt, wat een heerlijke kleur geeft die Echo toch, zelfs verdund.

De proef op de som op de net gewassen Passat.
Verwerking kan door eerst op de lak te sprayen maar bij Reload hanteren @blackpassatjunior en ik meestal de methode om de sealant direct op de MF (in dit geval een CarPro Double Face) te sprayen.
Goedje neemt heerlijk af en laat een gladde lak achter. De motorkap staan net twee weken in een nieuwe CarPro CQuartz UK coating dus die was al spiegelglad. Op de rest van de auto is een verbetering van de gladheid van de lak vast te stellen.
Of de glans beter is dan met alleen een detailerspray of een spraysealant is moeilijk objectief vast te stellen.

Qua verwerking maakt het niet veel uit of je Echo in verdunde vorm opbrengt of deze Magic Elixer, meestal moet je de Echo nog even nalopen na een momentje uitdampen, dat is hier niet nodig.
De werking van de Reload zal vanzelfsprekend minder zijn, de spraysealant is immers verdund.
Je kunt het ook zo zien dat je met je laatste rondje met detailersspray nog een laagje bescherming geeft, dat is nooit weg natuurlijk.

Leuk experiment naar aanleiding van de tip van @Tim Goris , dank daarvoor Tim.

Impressie van het eindresultaat:
klaar.jpg
 

Pino

Premium Member
Netjes. Ging het verwerken nog een beetje met dit warme weer? En dat op een zwarte auto.
 

Stefan

Administrator
Forumleiding
Mooie test @BlackPassat ! Op de CarPro professional groep op FB wordt deze mix steeds vaker toegepast als extra glansboost, ik heb daar al een aantal indrukwekkende foto’s van voorbij zien komen. Als de verwerking ondanks de temperatuur nu goed is dan is dat wel een hele fijne bijkomstigheid.
 

BlackPassat

V.I.P. Member
Netjes. Ging het verwerken nog een beetje met dit warme weer? En dat op een zwarte auto.
Verwerken ging prima. Directe zon was weg maar de temperatuur was nog wel hoog. Ik had verwacht dat er nog wel wat uit zou dampen waardoor je na een tijdje nog even een MF over de auto moest halen maar zelfs daarvan was geen sprake.

Mooie test @BlackPassat ! Op de CarPro professional groep op FB wordt deze mix steeds vaker toegepast als extra glansboost, ik heb daar al een aantal indrukwekkende foto’s van voorbij zien komen. Als de verwerking ondanks de temperatuur nu goed is dan is dat wel een hele fijne bijkomstigheid.
Zeker, met wat lagere temperaturen zal de verwerking alleen maar iets gebruiksvriendelijker worden.
Ik vraag me wel af wat de resultaten zouden zijn als je de verhoudingen wat aanpast.
De hoeveelheid Reload in de oplossing zou ik weleens willen verdubbelen of verdrievoudigen, en dan kijken wat het met de duurzaamheid van de laag doet.
 
Laatst bewerkt:

BlackPassat

V.I.P. Member
Vanmorgen een mals buitje in West Brabant waardoor ik de gelegenheid had om het effect van de regen op het Magic Elixer eens even te checken.
Op de pas gecoate motorkap waren prachtig ronde beadingparels te zien, eigenlijk veel mooier dan je bij een coating zou verwachten. De sealant in de Magic Elixer heeft hier prachtig zijn werk gedaan.
Op de rest van de auto, die echt een dosis TLC nodig heeft, waren de beads veel minder rond, maar het viel mij al mee dat er sprake was van enige beading.
 

Glenn

Active Member
Forumleiding
Vandaag samen met @BlackPassat mijn Passie ( de enige échte zwarte Passat in huize BlackPassat) gefoamd (Incredible snow foam) en gewassen (Carpro Reset).
Na het wassen gekozen voor de Magic Elixer, om een extra boost aan de glans te geven en tevens een beetje bescherming tot te voegen.

De hoeveelheid Magic Elixer die @BlackPassat voor deze test had aangemaakt was inmiddels zo goed als op. Omdat de wens om andere concentraties nog even te proberen, nog steeds aanwezig was is er een nieuwe hoeveelheid aangemaakt. Deze keer met:
500 ml gedemineraliseerd water,
75 ml Carpro Reload en
75 ml Carpro Echo.

Werkt ook fantastisch, al is wel goed te merken dat er meer sealant inzit, het uitpoetsen komt net even preciezer.
De Magic Elixer werd aangebracht door het op de Carpro Boa te sprayen en vervolgens op de auto aan te brengen. Na het uitpoetsen met een andere Boa zag het er al goed uit. Na tien minuten was echter weer een lichte haze te zien. Daarom heb ik nog even nagewreven met weer een frisse Boa.

En dan is dit het resultaat, qua reflectie:
ME Passie.jpg

en qua glans:
ME glans Passie.jpg
 

Mrkawa

Active Member
ik had nog een bodempje over.
dus ik heb ech20 gemengt met bouncers done and dusted.
verwerking is makkelijk. glans is prima te noemen of het echt veel meerwaarde heeft kan ik niet met zekerheid zeggen maar het mengt en verwerkt zich prima
 

Stefan

Administrator
Forumleiding
Reload gaat vreemd genoeg prima op matte lakken, Ech2o zou ook geschikt moeten zijn voor matte lakken maar dat heb ik eerlijk gezegd nooit geprobeerd. Dus waarschijnlijk zal een combo zoals magic elixer een prima resultaat geven. We zullen dat komende week wel eens even testen op een matte wrap.
 

BlackPassat

V.I.P. Member
Reload gaat goed op matte lakken maar die Ech2O? @Stefan?
De Magic Elixer bestaat natuurlijk voor het grootste deel uit water, en dat kan in ieder geval prima;)
 

Nieuwste berichten

Bovenaan