Leon stelt zich voor

Leon XKR

New Member
Hallo beste forumleden.

Mijn naam is Leon. De meeste mensen noemen me Leonneke maar ik zag dat deze forumnaam al bezet was. Ik woon in Waalre. Ik ben ergens rond het jaar 2005 in aanraking gekomen met detailen. Mijn eerste stapjes waren polijsten met Jif en Vim. Dat gaf prima resultaten maar ik ontdekte dat het nog vele malen beter kon. Dus maakte ik een stap verder en ging polijsten met de 3 stappen van Meguiar's. Wassen deed ik voortaan met twee emmertjes en de zemen en sponzen maakten plaats voor goede doeken en washmitts. Het probleem met handmatig polijsten vond ik toch wel de duur van het totale proces. Dus schafte ik een DAP 500 aan. Allerlei verschillende soorten pads. Polijstmiddeltjes van A tot Z. Waxjes. Sealants uit Engeland en ga zo maar door. Nog een stapje verder en er verscheen een Rotary. DAP werd vervangen door de 900 series.

Inmiddels zitten er aardig wat jaartjes op. Kennis gemaakt met coatings. Mijn laatste 2 auto's zijn o.a. voorzien geweest van verschillende merken coatings. Met coatings heb ik een beetje een haat liefde verhouding. Prachtige vorm van bescherming. En echt een stuk beter bestand tegen waskrasjes enzovoorts. Bij beschadigingen is het echter weer een vervelend goedje. Dat los je niet in korte tijd op.

Huidige auto is inmiddels weer ontdaan van de laatste coating en draagt nu een wax op SiO2 basis.

Ik ben dus vooral een hobby matige detailer. Werk meestal op de eigen auto en af en toe op een auto van iemand die ik het gun en die ik echt mag.

Ik word lid van dit forum omdat ik wat meer wil weten over de producten van Carpro. Een aantal producten ken ik al, zoals bijvoorbeeld de Essence Plus en de Reload. Eraser gebruik ik vrij standaard als ontvetter.

Ik hoop dus vooral weer het één en ander bij te leren over een aantal producten en hoe deze wel en niet te gebruiken.

Zal zo meteen proberen wat foto's te uploaden van de laatste detailbeurt .......

Groetjes Leonneke
 

Bijlagen

  • Forum 001.jpg
    Forum 001.jpg
    107,3 KB · Weergaven: 0
Laatst bewerkt:

Kevin

New Member
Welkom op 't forum Leonneke! Hopelijk kan je vinden wat je zoekt, zo niet? Schroom dan niet om het ons allen te vragen!
 

Stefan

Administrator
Forumleiding
Welkom hier @Leon XKR , leuke introductie én een fraaie wagen heb je! 400 tot 500 micron originele lak kunnen de meesten alleen van dromen, meestal moeten we het met 80 tot 150 micron doen :)
 

Nieuwste berichten

Bovenaan