Wielkuipen en trommelremmen

Addy

V.I.P. Member
Even een vraagje vanuit mijn kant.
Ik heb zojuist de velgen van mijn Clio gehaald om ze eens grondig schoon te maken en te beschermen met de Cquarts Lite.
Maar nu wil ik als de velgen terug gaan de wielkuipen eens grondig schoonmaken en beschermen. Voorheen spoot ik bij de vorige auto er van die Ac-tion meuk op.
De kuipen zijn van kunststof. Ik wil ze schoonmaken met apc en ik kwam laatst de Chemical Guys Bare Bones tegen op Google. Lijkt me een gemakkelijk product in gebruik. Iemand hier ervaring mee of iemand die een ander product aan kan raden.
Ik kan de Lite er misschien ook opzetten? Met de grote stukken moet dat wel lukken maar met de bewerkelijke stukken lijkt me dat wat lastiger.

De trommels wil ik spuiten. Heeft iemand daar een tip voor welk merk ik daarvoor het best kan pakken. Zal zwart worden, hoogglans of zijdeglans weet ik nog niet.

De Clio afgelopen week voor het eerst gewassen nadat de Lite erop zit. Was weer een genot.20200413_124454_copy_980x2016.jpg 20200413_124724_copy_980x2016.jpg 20200413_124731_copy_980x2016.jpg
 

BlackPassat

V.I.P. Member
Blijft de hammerite ook op de klauwen goed zitten? Ik had de engine paint gekozen omdat deze tot 150°C zou kunnen.
Het is al een tijdje geleden op de klauwen gesmeerd en ik kan me niet herinneren dat ik de selectie destijds specifiek heb gemaakt op hittebestendigheid.
Ik wilde een gedekte kleur, niet dat belachelijke gedoe met rood geel of blauw. Dat vind ik alleen tof als het merkspecifiek is, bijvoorbeeld blauw bij M-sport klauwen of goud of rood bij Brembo's.
Bij de recente winterwielenwissel viel me nog op dat het er nog best netjes uitzag terwijl het toch al een jaar of drie (misschien wel langer) geleden is dat het erop ging.
 

Stefan

Administrator
Forumleiding
Je hebt ook Hammerite die hittebestendig is. Barebones is wel een leuk product, het glanst wel redelijk veel maar super gemakkelijk in gebruik en gelijk mooi donker van kleur, zelfs als het niet helemaal superschoon is.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan