CarPro CQuartz CQUK 3.0 Renault Clio resultaten

Discussie in 'Lakcoatings' gestart door Donovan, 22 nov 2018.

 1. Donovan

  Donovan New Member

  Ik wou even mijn CarPro Cquartz CQUK 3.0 resultaten delen. Heb de coating 2 weken geleden aangebracht en afgetopt met CarPro Reload. De water beading is echt geweldig. Na 2 weken en 2000km ziet de auto er nog steeds top uit. Ook vogelpoep blijft niet zitten, en spoelt er af met een simpele regenbui.

  Zie hier de water beading met een hoge druk spuit.
  Kilometervreter, Stefan, Mrkawa en 3 anderen vinden dit leuk.
 2. SLK

  SLK Premium Member

  Herkenbaar. Blijft geweldig om te zien.
 3. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  Super hè? Dank voor het delen, blijft prachtig.
  Laatst bewerkt: 3 dec 2018
 4. Srt4

  Srt4 Active Member

  Ziet er keurig uit hoor
 5. Donovan

  Donovan New Member

  Kleine 2 maanden verder en het resultaat is niet meer zoals in de video hierboven.
  Het water blijft nu na het afspoelen best lang nog plat op de motorkap liggen en valt er uiteindelijk wel vanaf, maar niet meer zo snel als in de video hierboven.

  Ik was de auto om de 2 weken met CarPro Reset met de CarPro Merino Washmitt. En heb ook paar weken geleden een nieuwe laag CarPro Reload aangebracht.
  Hoe kan het zo zijn dat de coating nu al gedeeltelijk verdwenen lijkt te zijn?

  De beading na een regenbui ziet er nog wel goed uit, maar niet zo goed als dat het eerst was.

  Moet wel zeggen dat ik 15.000km ondertussen heb gereden met de auto... Dus hij heeft het wel zwaar gehad.
 6. Stefan

  Stefan Administrator Medewerker

  In basis kan de coating nog niet gedegradeerd zijn, indien op de juiste wijze aangebracht natuurlijk. Vervuiling door pekel kan nog wel eens invloed hebben op de beading/sheeting en deze is er niet altijd even gemakkelijk af te wassen.
  Tevens kan de coatinglaag sowieso zijn vervuild met bijvoorbeeld vliegroest, waardoor de watereigenschappen wat minder zijn. Derde en laatste punt is dat het niet wil zeggen dat als de beading / sheeting minder wordt dat dan de coating verdwenen is. Er zijn legio coatings die zelf geen waterafstotende eigenschappen hebben en daardoor moeten worden voorzien van een laag om hydrofobiteit toe te voegen.
  BlackPassat vindt dit leuk.
 7. Donovan

  Donovan New Member

  Goed om te weten dankjewel!
  Is het verstandig om bij de volgende wasbeurt IronX te gebruiken om zo te proberen zoveel mogelijk vuil weg te krijgen? En dan weer een verse laag reload er op?
 8. Stefan

  Stefan Administrator Medewerker

  Dat kan sowieso geen kwaad, misschien na het wassen eens voorzichtig met een plastic zakje voelen of de lak nog wel helemaal glad is of dat deze juist vervuild is. Dan heb je in ieder geval een indicatie.
 9. Donovan

  Donovan New Member

  Oke, ik heb zaterdag de auto gewassen met CarPro Reset en daarna met Iron X behandeld. Alleen de beading is nog steeds niet terug.
  Ik heb broodzakje geprobeerd en de lak voelt nog spiegelglad aan.
  Zo ziet het er nu uit... Het is net alsof er helemaal niks opzit:  Ik heb momenteel een laag Reload aangebracht en gisteren met de regen liep het water weer netjes van de auto af. Maar heb het idee dat er niks meer over is van de CQuartz haha

  Ik ben van plan om het binnekort opnieuw aan te brengen, de vorige keer heb ik 1 laag gedaan, maar nu denk ik dat ik 2 lagen ga aanbrengen. De lak heeft eigenlijk geen krassen of swirls, dus ik de CarPro Gloss pad i.c.m CarPro ClearCut Polish Compound een goede manier om de restjes er af te krijgen?
 10. Stefan

  Stefan Administrator Medewerker

  Ik blijf het vreemd vinden want zelfs alleen Reload had na twee maanden gewoon nog beading en sheeting moeten hebben. Persoonlijk zou ik Clearcut niet met een Gloss finishing pad gebruiken, een cutting compound zou ik niet met een superfijne finish pad verwerken.
 11. Ketoembar

  Ketoembar V.I.P. Member

  Is er niks fout gegaan bij het aanbrengen?
  Goed ontvet, zeker weten dat er geen polijstrésidu op de lak zat?
  Onder welke omstandigheden is de coating aangebracht?
  Zeker weten dat de coating 24 uur echt droog heeft gestaan, dus ook niet op een droge nacht buiten.
  De dauw kan er al voor zorgen dat je coating niet goed hecht.
  En als de coating niet goed hecht, dan is de later aangebrachte reload ook verdwenen.

  Aangezien je de reload nog een keer hebt opgebracht en het toen wel goed ging, vermoed ik echt dat de coating op een één of andere manier niet goed is gegaan.
  Carpro is goed, maar is erg gevoelig voor enige vorm van vocht in de eerste 24 uur.

  Ik denk zelf dat een rondje clearcut best wel overkill is.
  Een finishing polish is denk ik al genoeg, maar niet op een glosspad.
  Ik zou een pad nemen met een lichte cutting.
  Daarna zou je nog een keer met je glosspad een rondje kunnen doen.

  Goed ontvetten en opnieuw aanbrengen.
  Aldoende leert men.
  Succes
 12. Donovan

  Donovan New Member

  Ja ik snap er zelf ook niet zoveel van haha. Ik had een foutje gemaakt ik bedoelde eigenlijk de Reflect Super Fine Polish i.c.m met glosspad.

  Ik heb de lak 2x goed ontvet met CarPro ereaser. De coating heb ik 's avonds aangebracht rond een uur of 6. Die nacht is het rond de 8 graden buiten geweest, en ongeveer 15 graden in de garagebox denk ik. Maar het kan wel vochtig worden in de garagebox, dus dat zou wat gedaan kunnen hebben inderdaad. 2 dagen later had ik toen pas de auto uit de garagebox gehaald en een laag reload aangebracht.

  Ik ga denk ik als het wat mooier weer is een nieuw flesje CQuartz UK 3.0 kopen en het aanbrengen als het 's nachts niet veel kouder wordt dan 15 graden. Dan ga ik met de witte pad van Detailpro en Meguiars Ultimate Polish even een rondje doen, en dan afmaken met de Glosspad van CarPro i.c.m de Reflect Super Fine Polish. Dan 2x ontvetten en de coating in 2 lagen aanbrengen.

  Ook zet ik voor de zekerheid een kachel aan in de garagebox.

  Bedankt voor het advies!
 13. Donovan

  Donovan New Member

  Laagje Reload doet goed zijn werk. Nu nog even wachten op iets betere temperaturen en dan gaan we opnieuw proberen de coating aan te brengen! :)

  Stefan vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina