DetailPro Incredible Snow Foam getest door BlackPassat

Discussie in 'Reviews' gestart door BlackPassat, 30 apr 2017.

 1. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  De filosoof
  Mensen die me regelmatig zien en spreken zullen me omschrijven als een makkelijke prater, Brabanders zullen het wat directer uitdrukken door me te typeren als een “grôôt ouw’hoer”. Maar soms kan ik me ook afzonderen in mijn gedachten, dan ben ik een mijmeraar. In deze zeldzame periodes overdenk ik de triviale zaken in het leven van een detailer: een glaze of een sealant? Wax of een coating? Waarom vind ik het zo lekker om Migliore Frutta met de blote hand op te brengen?
  Dát soort zaken houden me dan bezig. Ik kan me herinneren dat mijn laatste filosofische bui zich voordeed toen ik in een weldadig schuimbadje met Eucalyptus olie lag te bubbelen. Het onderwerp –het zal je niet verbazen- was foam. Wat maakt voor mij nu precies dat een foam een goede foam is?


  Overpeinzingen
  Allereerst de reinigende werking, als ik foam gebruik dan doe ik dat als een pre-wash. Het schuim moet er goed uitzien, lekker dik zijn bij het opbrengen, maar het moet ook goed van de lak aflopen; niet te langzaam maar ook zeker niet te vlug. Een minuut of vijf tot zeven vind ik een mooie periode, in die tijd kan ik de wasemmers voor het vervolg mooi vullen. Na het opbrengen moet het oppervlakkige vuil goed afgevoerd worden, en het meer aan de auto gehechte vuil alvast losgeweekt worden. Een lekker luchtje doet ook wat voor de beleving. Een ander belangrijk aspect is voor mij wat de foam doet met de aanwezige waxlaag, die moet natuurlijk intact blijven. PH neutraal is niet heel belangrijk voor me, al is het goed om te weten dat het product niet te zuur is. Bescherming verwacht ik van een foam niet, dat verkrijg ik wel door een wax te smeren.


  Verleden
  Autobrite Supa snow foam en Magifoam, Dodo Juice Apple- foam, Chemical Guys Mr. Pink, Stjarnagloss in de varianten Kokosnot PH neutral Sno foam, Red Snö en Citrus Snö en Wax,
  Duragloss 902 CarPro Hydro2. Genoeg ervaring opgedaan in de afgelopen jaren, al blijven er altijd nog foams op het wensenlijstje staan. Waarom heb ik bijvoorbeeld de Honeydew nog nooit in de lans gehad?


  Voorbereiding
  Hoe toevallig is het dat ik kort geleden werd gevraagd om een nieuw ontwikkelde foam te testen? Buiten dat het leuk is om je mening te mogen geven over een nieuw product is het ook fijn om te merken dat je mening als detailer gewaardeerd wordt. Omdat ik de test serieus wilde aanpakken heb ik eerst de opbrengst van de Karcher K5 getest. Om 500 ml water uit de foambeker te zuigen gebruikt de Karcher 7,5 liter water. Dit betekent dus dat dit een verhouding van 1 op 15 is. De foam moet uiteindelijk een verdunning hebben van 1 op 250. We delen dus 250 door 15 en komen op 16,6 uit. Om 1 liter aan te maken zullen we dus 1000 ml gedeeld door 16,6 = 62 ml pure foam nodig hebben.


  Testen
  Een geheimzinnige man met regenjas kwam het sampletje vrijdag afgeven. De foam in het sampleflesje heeft een rood-oranje kleur en is niet heel dik. Shampoo geeft altijd een luxe uitstraling als ie lekker dik is in de fles, maar hoe handig is dit? In al die jaren detailen ben ik heel wat kostbare shampoo en foam verloren door het overgieten in maatbekertjes en dergelijke. Dun is in dit geval dus zeker beter; je hebt geen verlies door achterblijvende foam bij het doseren. De foambeker heeft een inhoud van 700 ml en daarom heb ik 42 ml foam toegevoegd.

  foam rtu.jpeg
  Vanwege de vrij lichte kleur van de foam, die nog lichter werd vanwege het toevoegen van het water in de foambeker, verraste de dikte van het schuim uit de lans me direct. Gevoelsmatig had ik wat dunner schuim verwacht. Hopelijk geven de foto’s jullie een idee. De foamlans stond op helemaal naar min afgesteld, de instelling die ook werd gebruikt bij de analyse van de mengverhouding.

  De spuitmond was afgesteld op een spuitbreedte die ervoor zorgde dat ik in twee keer de hele zijkant van de CC kon coveren. De aangemaakte hoeveelheid van 700 ml was ruim voldoende om de hele auto van een luxueuze sneeuwlaag te voorzien. Met 500 ml had het ook prima gelukt, maar omdat het toch voorhanden was heb ik de velgen en de wielkasten ook allemaal flink in het schuim gezet. Overigens duurt het infoamen van de auto, mits de slang je toestaat goed rond te lopen, slechts 1 minuut. Direct valt je de heerlijke geur op die het schuim afgeeft: ik durf het als een "lekkere kauwgomballenlucht" te omschrijven. Dat is toch een heel andere beleving dan de visvoerlucht die ik bij een andere foam al wel eens heb waargenomen. De auto werd rondom goed in de gaten gehouden om zeer precies vast te stellen of het schuim er lekker vanaf liep, dat ging in een mooi tempo. Aan het afdruppelende schuim was te zien dat de vervuiling van de auto werd ingekapseld en afgevoerd, zeker bij de velgen was dit heel mooi om te zien.
  links foam volledig.jpg
  front foam.jpg
  Vervolgens de klok in de gaten gehouden om precies te weten wanneer het afspuiten met de HD kon beginnen. Dit was na 6 minuten. Direct bij het afspuiten kon ik al zien dat de foam de waxlaag op de auto (Angelwax Dark Angel van vijf weken terug) keurig in stand had gehouden. Dit vond ik erg fijn om vast te stellen.
  na vijf minuten.jpg Na vijf minuten, nog voor het afspuiten met de HD

  velg vooraf 2.jpg Velg vooraf
  velg inwerken 2.jpg
  Velg inwerken, hopelijk zijn de zwarte spoortjes van aflopend vuil in de foam goed te zien op de foto.
  Omdat ik zolang had staan kijken bij het aflopen van het schuim moest ik nu snel zijn om mijn emmers te vullen. Terug bij de auto zag ik gelukkig dat er nog geen droogplekken waren ontstaan en kon ik de auto wassen met de grijze Incredimitt en Chemical Guys Black Light Shampoo. Dit was de eerste keer dat ik deze shampoo gebruikte maar ik moet zeggen dat het een heerlijke shampoo is. De dosering is 1 oz per 5 liter. (even opgezocht een oz is net geen 30 ml) Dat heb ik echter niet aangehouden want ik vind 120 tot 140 ml op een wasemmer toch echt een beetje te gortig. Uiteindelijk is er 60 ml op 15 liter gebruikt.
  velg na afspuiten.jpg
  Voor de velgen is geen extra reiniging ingezet; gewoon de washmitt met de shampoo. Het vuil vloog eraf al moet ik zeggen dat de velgen vers gespoten zijn en net in de CarPro DLux staan. @blackpassatjunior heeft vervolgens met de “open slang methode” het overtollige water van de auto afgesheet (ja vanaf nu is dat een officieel voltooid deelwoord). Er was slechts 1 kleine CarPro Fat BOA Drying Towel van 35 x 60 cm voor nodig om de hele CC droog te krijgen. Geen spoor van een waas of ander residu.
  refelectie motorkap.jpg
  refelctie motorkap na het drogen

  Bestel Mar?
  Zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik erg enthousiast over deze nieuwe foam en erg benieuwd naar de introductiedatum. Naar mijn idee heeft de ontwikkelaar een perfecte foam ontwikkeld, ik heb geen nadelen kunnen ontdekken of het moet de wat bleke kleur zijn. Nou daar is wel mee te leven.
  Ander mogelijk nadeel zou de prijs kunnen zijn. Laat ik het zo zeggen: al zou deze foam qua prijs aan de bovenkant van de prijzen in de markt zitten dan nog zou ik hem zijn prijs dubbel en dwars waard vinden. Daarnaast is de dosering zo efficiënt dat hij dan toch een voordelige keuze zou zijn.

  Zodra deze foam in de handel komt zal ik hem zeker bestellen.
  Tim Goris, _Maarten_, Razorblatter en 11 anderen vinden dit leuk.
 2. Stefan

  Stefan Administrator Medewerker

  Mooi review @BlackPassat , hoewel de prijs nog niet definitief is vastgesteld zal deze hoogstwaarschijnlijk zeer competitief zijn.
  marlene en BlackPassat vinden dit leuk.
 3. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  Dat is een goed bericht @Stefan!
  Omdat jij blijkbaar meer weet, kun je misschien ook iets zeggen over de introductiedatum?
 4. Stefan

  Stefan Administrator Medewerker

  De exacte introductiedatum is nog niet bekend maar we zullen jullie hier op de hoogte houden.
 5. Cavemania

  Cavemania V.I.P. Member

  Een veel belovende foam als ik het zo lees. Ik heb meerdere soorten foam gebruikt maar ben eigenlijk over geen enkele 100% tevreden. De foam is bij mij nooit dik genoeg voor mijn gevoel.

  Deze review maakt mij erg nieuwsgierig naar deze foam. Zodra deze beschikbaar komt in de shop en niet al te prijzig is ga ik deze zeker proberen.

  Jammer dat je geen filmpje hebt kunnen maken / hebt gemaakt. Ben zeer benieuwd hoe de dikte van het foam is en hoe snel het van de auto loopt.

  Bedankt voor deze leuke en prettig lezende review.
  Stefan en BlackPassat vinden dit leuk.
 6. ShuttersPeet

  ShuttersPeet V.I.P. Member

  Leuke en duidelijke review! Zelf eigenlijk nog nooit "gefoamd". Misschien toch maar eens een poging toe doen.
  BlackPassat vindt dit leuk.
 7. Kilometervreter

  Kilometervreter überspammer

  Wat een uitgebreide review
  En wat een zelf kennis als ik de eerste regel lees :).
  Ook hier geen foamer.
  Ik heb het nooit gebruikt. Als ik dit lees ga ik toch twijfelen.......wie weet, het maakt me best nieuwsgierig of het echt zal schelen, zeker met de zachte lak van de Volvo!
  BlackPassat vindt dit leuk.
 8. Woody

  Woody V.I.P. Member

  Mooie en goede review. Leest ook lekker makkelijk weg. Hulde!
  Ik ben benieuwd welke foam dit is, want een goede foam heb je nooit genoeg ;)
  BlackPassat en Stefan vinden dit leuk.
 9. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  Kom eens langs Peet zou ik zeggen, dan kun je het zelf proberen.

  Lijkt me zeker een aanrader als je zachte lak hebt, hoe minder contact met de auto hoe minder waskrassen immers.
 10. Denny84

  Denny84 Premium Member

  Mooie review Johan
  Ga deze zeker proberen !
  BlackPassat vindt dit leuk.
 11. IbizaSigno

  IbizaSigno V.I.P. Member

  Ik ben nu wel heel nieuwgierig geworden naar het hoe en wat van deze foam. Het beloof veel goeds als ik dit zo lees!
  BlackPassat vindt dit leuk.
 12. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  Dat belooft het zeker @IbizaSigno. Heb nog een klein beetje foam over, ik zal daarmee nog proberen een forumwaardig filmpje te maken. @Cavemania had wel gelijk dat er bij een foamreview toch een filmpje moet zijn. De lezer wil kunnen zien hoe de foam van de auto loopt en of het vuil goed meegenomen wordt. Ik weet niet of mijn filmkunsten toereikend zijn, maar ga een poging wagen.
  Laatst bewerkt: 5 mei 2017
  Woody en Tom vinden dit leuk.
 13. Cavemania

  Cavemania V.I.P. Member

  Woody vindt dit leuk.
 14. Kilometervreter

  Kilometervreter überspammer

  Laat nou net de hogedruk reiniger kapot gaan, toch eens kijken voor een nieuwe.
  Kenners, Nilfisk of Karcher?
  Mag dat hier in dit topic @BlackPassat ?
 15. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  Jij mag alles vriend. Ik ben zelf van de Karcher maar ik zal niet direct zeggen dat een Karcher voor jou de beste keus is. Zojuist het riool nog moeten ontstoppen, maar daar moest de oude Karcher van 1988 aan te pas komen, de nieuwe K5 Home Premium had een beetje puf tekort.
  Kilometervreter vindt dit leuk.
 16. Srt4

  Srt4 Active Member

  Geweldige review Johan ,
  Als dat spulletje beschikbaar is ga ik het zeker even ophalen bij wwhq ,,,, uiteraard op advice van jou ,,,,,,
  O ja kilometervreter , heb over een tijdje een Kärcher k7 in de verkoop als je interesse hebt
  ( ga over op een Kranzel)
  BlackPassat vindt dit leuk.
 17. marlene

  marlene Premium Member

  Heel goed en duidelijk review! Al zou een foto van de geheimzinnige man in regenjas (ter indentificatie) en inderdaad een filmpje van het sneeuwfestijn het af maken. ;)

  Ik foam, hoewel ik ook weleens een gewone pompsprayer pak en 25-30ml foam in 1,5 liter warm water doe en daarmee de auto voorwas. Werkt allebei! Uiteraard heb ik veel minder ervaring als jij en ben daarom ook slechts twee merken foam verder. Ik gebruik nu en ben uitermate tevreden met de laatste aankoop van Angelwax Fast Foam.

  Deze nieuwe, geheimzinnige foam ziet er zeker veelbelovend uit! De reinigende eigenschappen vind ik belangrijker dan geur, kleur en dikte van de foamlaag. Uiteraard is het geen vervanger voor een goede wasbeurt, maar het is fijn als het meeste grove vuil eraf druipt of in ieder geval losgeweekt wordt voordat we er met onze handjes aankomen. ;) Jouw velgen zijn een mooi voorbeeld van die eigenschappen! Belangrijk voor mij is ook dat de foam minimaal 5 minuten op de auto blijft zitten/langzaam eraf druipt, maar niet zo'n dik scheerschuim dat er alleen met een hogedruk afkomt om daarna nog 12-24 uur op de oprit te blijven liggen.
  Snowfoamen alleen omdat het leuk staat op foto, video, voor de buren of omdat iedereen het doet, doe ik niet aan. :)

  Bedankt voor het testen en de uitgebreide review!

  De Honda heeft ook een zachte lak en alle vuil die er zonder aanraken afkomt is mooi meegenomen.

  De meeste Karcher hogedrukreinigers voor huis-, tuin- en keukengebruik (wat meer dan voldoende is voor auto's) hebben een plastic pomp, die van Nilfisk zijn allemaal van metaal. Vorig jaar hebben wij een Nilfisk 120 gekocht en het is een prima apparaat voor de auto en om het huis.
  Razorblatter, Stefan en BlackPassat vinden dit leuk.
 18. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  Dank voor de complimenten Marlene, vooral die reacties maken het leuk om tijd in een review te steken. Volgens mij zijn wij wel gelijk gestemd over het gebruik van foam. Ik heb ook de Gloria FM10 om te foamen, maar daar krijg ik een pomparm van. De FM50 is met een compressor op druk te brengen, dat werkt heel wat fijner en geeft vooral bij details op locatie goede mogelijkheden.

  De kunststof pompen bij Karcher zijn volgens mij weer verleden tijd. Vijfentwintig jaar geleden was Karcher topmateriaal, toen kwam de periode waarin bij ieder bouwmarkt de "huisvader HD's"te koop werden aangeboden (met de plastic pompen) Nu zijn ze weer op de weg terug.

  @Kilometervreter ik zou even met @Srt4 contact opnemen, ik weet niet hoe oud de K7 is maar daar heb je een topmachine aan als hij recent is.
  Laatst bewerkt: 6 mei 2017
  marlene en Kilometervreter vinden dit leuk.
 19. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

 20. Tom

  Tom Active Member

  De Kärchers hebben alleen een metalen pomp bij de k5 en k7, dus alles eronder is van plastic.
  marlene vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina