Epsilon's detailoverzicht

Discussie in 'Fotogalerij' gestart door Epsilon, 6 mei 2017.

 1. Epsilon

  Epsilon Active Member

  Bedankt heren :D

  Ik sla de dressing wel eens over maar nu ik het wél heb gedaan ben ik ook zeker extra tevreden. :cool: Bij mijn volgende auto wil ik graag meegespoten stootlijsten en handgrepen want het wordt zo snel vaal. En met wax moet je echt voorzichtig zijn vanwege witte vlekken (al gaan die er wel uit met een Magic Eraser). Ik zit er wel eens aan denken om Carpro Perl of DLux te proberen. Met DLux heb ik dan wel de pech dat het 24 uur droog moét blijven want ik heb geen garage o.i.d.

  De HydrO2 Lite verbaasde me. Wat een gemak! Omdat ik buiten werk is het wel even opletten als er wind staat. Toen ik gisteren de Fiësta van mijn buurvrouw deed scheelde dat ook veel tijd. Ik was totaal 3 uur bezig, en mijn vrouw en buren vroegen al eens: ben je nu nog bezig? :rolleyes: :D
  Stefan en IbizaSigno vinden dit leuk.
 2. Epsilon

  Epsilon Active Member

  Na alle regen van de afgelopen weken was er dan eindelijk weer eens een moment om de Golf te wassen. Er is bij mij in de buurt erg veel agrarisch- en bouwverkeer dus het was hard nodig. Ik zou dan ook nooit een auto verlagen omdat er regelmatig een bonk prut op de weg ligt, maar dat terzijde.

  Weer een lekker schuimende AW Enigma samen met Meg's Ultimate voor de wielen.
  20170921_132601.jpg

  Foamen met AW Fastfoam en Alu Duivel op de wielen.
  20170921_133612.jpg

  Vervolgens CP HydrO2 Lite op de velgen en Reload op de rest van de Golf (ook de deuropeningen dit keer). Dat was ik eigenlijk voor de herfstvakantie van plan maar ik had nu toch de tijd.
  Ik gebruikte een CP 2 Face MF doek voor het aanbrengen van de Reload. Dit omdat er 'use with short loops MF' op stond, en dat ging uitstekend. Geen strepen o.i.d.

  Wat ik ook een pluspunt vind is dat Reload niet wit uitslaat op het zwarte plastic.
  20170921_151701.jpg
  _Maarten_, IbizaSigno, Woody en 3 anderen vinden dit leuk.
 3. JRM

  JRM Active Member

  Ziet er weer mooi uit! Ik heb. Zo dit topic is doorgenomen en kan niet tot een andere conclusie komen dat je je auto goed verwend.:)
  Epsilon vindt dit leuk.
 4. SLK

  SLK Premium Member

  Die kan zo weer de showroom in:)
  Epsilon vindt dit leuk.
 5. Epsilon

  Epsilon Active Member

  Dank jullie :)

  Zo goed als nu is deze auto nog nooit bijgehouden denk ik ja :D Ik wil ook graag een hoop ervaring op doen dus probeer ik af en toe wat nieuws. Stiekem hoop ik ooit weer MINI te rijden en dan ben ik er helemaal klaar voor. Nu durf ik me eigenlijk alleen nog niet te wagen aan deurscharnieren en het motorblok.
 6. Epsilon

  Epsilon Active Member

  Vandaag ging ik me maar eens aan het portier wagen. Iets waar ik best tegenop zag. Het is namelijk een grote blaadjes en smurrie val (dank je wel VW voor dit ontwerp :rolleyes:). En dan ook nog eens lastig om bij te komen. Dit is dus de eerste keer dat ik me er echt aan waag.

  Het leek me wel wat om een waterless wash product te gebruiken en de kleinere borstels.
  20171012_094155.jpg

  Zoals is te zien is de Golf erg goed in blaadjes verzamelen:
  20171012_102023.jpg
  20171012_102054.jpg

  De kleine EZ brush past er mooi tussen:
  20171012_102228.jpg


  Hier is dan mijn resultaat. Ik kon er maar moeilijk bij en zie zelf ook wel dat het nog beter kan. Er was zelfs een satéprikker nodig vanwege de kleine randjes en een vast gelopen blaadje.
  20171012_105613.jpg

  Volgens mij heb ik ook nog een goede ontvetter nodig. Ik heb wel Eraser liggen maar zou dat sterk genoeg zijn? Suggesties zijn welkom.
  Kilometervreter, IbizaSigno, SLK en 2 anderen vinden dit leuk.
 7. Woody

  Woody V.I.P. Member

  Voor sponningen en kieren gebruik ik meestal APC van Meguiars icm vele soorten borstels. :)
 8. Epsilon

  Epsilon Active Member

  Dan heb ik dus geen ander schoonmaak product erbij nodig? Bedankt voor het snelle antwoord!
  Laatst bewerkt: 12 okt 2017
 9. Kilometervreter

  Kilometervreter überspammer

  Inderdaad apc en daarna in de reload zodat het vuil en waterafstotend wordt en zeer makkelijk bij te houden is!
 10. Epsilon

  Epsilon Active Member

  Dank jullie wel! Dan ga ik daar eens achteraan :)
 11. 5T-3F-4N

  5T-3F-4N V.I.P. Member

  In ieder geval al een mooi resultaat behaald!
  Epsilon vindt dit leuk.
 12. SLK

  SLK Premium Member

  Mooi resultaat @Epsilon In ieder geval een stuk opgeknapt.
  Epsilon vindt dit leuk.
 13. Cavemania

  Cavemania V.I.P. Member

  Goed bezig, het is een rotklus maar je hebt wel eer van je werk
  Epsilon vindt dit leuk.
 14. IbizaSigno

  IbizaSigno V.I.P. Member

  Heel netjes zo. Het zijn dat soort details die er toe doen.
  Epsilon vindt dit leuk.
 15. Epsilon

  Epsilon Active Member

  Ik had het bovenstaande advies opgevolgd (Meg's APC en CP Reload gebruiken) en toen kwam het nog iets beter uit de verf. Dit motiveert wel zo.
  20171022_114216.jpg
 16. Epsilon

  Epsilon Active Member

  Voor de winter heb ik de Golf gewassen en in de Reload gezet. Het liefst was ik in de winter ook maar dan moeten de omstandigheden er wel naar zijn.

  Ondertussen kwam er alweer wat nieuws binnen en mijn dochter wilde ook graag weten wat dat was.
  20171118_154220.jpg

  Daarin zat onder andere CP Fog Fight. De eerste keer had ik het helaas te snel verwijderd (op de CarPro US site zag ik de opdroogtijden pas), al maakte het wel verschil. Bij een nieuwe applicatie kreeg ik de ochtend erna een druppel (hoe is het mogelijk) in een bovenhoek die ik weghaalde maar wel een streep gaf. Dus die kant is weer overnieuw gedaan en nu hoop ik dat het goed is.

  Omdat ik toch met de binnenkant bezig was heb ik de stoelen schoongemaakt met CG Fabric Clean en met CP Fabric Coat behandeld. De rest ging met CG Innerclean en vervolgens CP Perl (1:5).

  (Op de foto heb ik er al een keer mee gereden)
  20171201_115916.jpg
  Laatst bewerkt: 2 dec 2017
  Kilometervreter en Stefan vinden dit leuk.
 17. Harry van Beek

  Harry van Beek New Member

  Erg fijne shampoo en de wax is super makkleijk te verwerken en een super beading. De druppels van mijn foto zijn 3 mm groot zoiets

  Bijgevoegde bestanden:

  Stefan vindt dit leuk.
 18. Epsilon

  Epsilon Active Member

  Dat is een mooi resultaat @Harry van Beek. Ik ben ook erg onder de indruk van Enigma. Mijn plan was dan ook eind van dit jaar de grote pot aan te schaffen. Maar doordat ik af en toe wat probeer ben ik momenteel bij CarPro Reload beland.


  Vaak hoopte ik dat ik een oprit met garage had (zeker met dit weer). Mijn vader en oom hebben (gezamenlijk) wel een grote schuur, maar daar mag ik niet wassen van mijn vader. :( En ik zie mezelf geen waterless wash doen.
  Laatst bewerkt: 31 dec 2017
 19. Harry van Beek

  Harry van Beek New Member

  @Epsilon persoonlijk vind ik een klein potje ideaal. Je kan er wel 10 tot 12 keer je auto mee doen. Als er dan een verbeterde versie komt zit jij nog met de oude grote pot. Ik heb een grote pot wolfgang fuzion concours wax maar die heb ik na 9 jaar nog niet leeg en ik gebruik het toch best vaak. Z'n 10 auto's per jaar.
 20. Epsilon

  Epsilon Active Member

  Dat is inderdaad wel een nadeel van grote hoeveelheden, zeker na zoveel jaar. Ik kijk daarom tegenwoordig wel eerst of er een klein flesje/potje van bestaat zoals een panel pot.

  Al moet ik zeggen dat ik het niet eens zo erg vind zolang de collectie maar niet te groot word. Ik geef op die manier nog wel eens shampoo weg als het te lang blijft staan. Iedereen blij.

Deel Deze Pagina