Even voorstellen

Discussie in 'Wie is Wie?' gestart door wolf freudenberg, 2 dec 2019.

 1. wolf freudenberg

  wolf freudenberg New Member

  Beste Forumleden,

  Toen ik nog jong was.... kon ik een aardig zakcentje verdienen door het poetsen van autos uit de buurt. Gewapend met Turtle Wax, Commandant, Novorex en lakstiften verbracht ik "wonderen" met de kennis van destijds. Ik was helemaal blij wanneer een doek van de motorkap viel als een soort proeve van bekwaamheid. Later kwam het spuiten van spatborden er bij met wisselend resultaat, aangezien ik geen spuitcabine had. Na een poetsbeurt sprak ik altijd de wens uit om het te laten regenen. De dansende druppels op een lange motorkap was een schouwspel, waar ik lang naar kon kijken. Wat is dat toch om van zo iets te genieten, terwijl het veel tijd en inspanning kost? Ik kan het nog steeds niet goed onder woorden brengen, maar het lijkt op een soort prettige afwijking, die niet altijd wordt begrepen door de omgeving. Ik geef er gewoon aan toe dat ik het geweldig vind en inmiddels geniet mijn omgeving ook van de voordelen om hier en daar een krasje te verwijderen. Dit alles om te genieten van een "wet gloss look" Na een cursus bij Passie voor glans en Waxworld voel ik mij steeds beter worden in het machinaal polijsten van auto's en inmiddels weten mijn collega's mij te vinden. De Twingo van mij vrouw was het eerste studie-object, zodat mijn prettige afwijking ook door vrouwlief zou worden geaccepteerd. Gewapend met de DAP v3 was de glans behoorlijk, alhoewel dit effect bij een creme- witte kleur minder is dan bij zwart bijvoorbeeld. Na een grondige controle bleken er nog kleine krasjes op de motorkap te zitten, die je bijna niet ziet. Mijn conclusie was dat ik wellicht nog te voorzichtig ben, omdat het moelijk is om te bepalen hoe dik de lak is. Aangezien ik het graag doe wacht ik op warmer weer om de motorkap nog een keer onder handen te nemen. Ik hoop op dit forum nog veel te leren en te delen om plezier te beleven aan de zogenaamde "wet gloss look". Bestaat hiervoor een nederlands woord? Tot gauw. Wolf.
  Kevin, Stefan en BlackPassat vinden dit leuk.
 2. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  Welkom @wolf freudenberg
  Je intro verwoordt op een prachtige manier een ervaring die we allemaal nastreven. Het moet haast een afwijking zijn,...........maar wél een hele prettige.
 3. RST-Smurf

  RST-Smurf V.I.P. Member

  Welkom in de wondere wereld van de detsilverslaafden
 4. Stefan

  Stefan Administrator Medewerker

  Welkom hier Wolf, prachtige introductie!
 5. 5T-3F-4N

  5T-3F-4N V.I.P. Member

  Welkom hier!
 6. Bruudt

  Bruudt Active Member

  Welkom! Toch wel benieuwd naar foto’s
  Stefan en BlackPassat vinden dit leuk.
 7. Kevin

  Kevin New Member

  Welkom, en een wet-look glans of een spiegelglans is misschien het woord wat je zoekt?

  Veel plezier op het forum, en pas maar op, als je eenmaal de gemakken van nu met de oude skillset combineert ben je er zo weer "verslaafd" aan!
 8. Matthijs

  Matthijs New Member

  Ook nog welkom.

Deel Deze Pagina