Forced DA

Discussie in 'Machines' gestart door Eric ten Westenend, 19 jan 2020.

 1. Eric ten Westenend

  Eric ten Westenend New Member

  Gisteren op de workshop viel het mij toch een beetje tegen dat de DAP Evo de krasjes veroorzaakt door het wrijven met een kassa bon papiertje niet allemaal weg kon halen.

  Ligt dit aan de DAP Evo of is dit typisch voor een DA machine?

  Ben wel benieuwd of de Forced Flex DA deze krasjes wel weg kan halen of alleen een Rotary.
 2. Kevin

  Kevin New Member

  Ik heb deze vraag al eens gehad, die over de Makita machine. Ik zoek 'm er even bij voor je.
 3. Kevin

  Kevin New Member

 4. Stefan

  Stefan Administrator Medewerker

  Een 8mm Dual action polisher kan natuurlijk in bepaalde gevallen wat tekort komen. Maar het doel van de workshop was dan ook om de techniek aan te leren. Beter resultaat kan worden verkregen door andere combinaties
  van machine/pad/compound en wat ervaring.
  Kevin, Eric ten Westenend en BlackPassat vinden dit leuk.
 5. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  Eens @Stefan
  Daarbij is het volgens mij tot nu toe ook altijd gelukt om de "demo-krassen"er op een voldoende manier uit te krijgen. Heel voorzichtig gezegd denk ik dan ook dat het niet specifiek een tekort is van de machine (al zal er ooit een moment zijn dat de 8mm DAP niet meer voldoende power levert) maar meer het ontbreken van de optimale techniek en ervaring. Dat is ook niet gek want de deelnemers komen in de regel naar de Workshop om hun eerste stappen op het mooie detailpad te zetten.
  De juiste techniek groeit natuurlijk door regelmatig te polijsten.
  Kevin en Stefan vinden dit leuk.
 6. Eric ten Westenend

  Eric ten Westenend New Member

  Mijn vraag was of een machine zoals de flex xce 10 8-125 een betere machine is dan een niet geforceerde en kun je daar dan ook mee finishen?
 7. Stefan

  Stefan Administrator Medewerker

  Het is een andere techniek, krachtiger, dat zeker. Maar deze "trekt" wel wat meer dan een niet direct aangedreven model. Het is meer een kruising tussen een Rotary en een D.A. Met deze machine is ook een prima finish te behalen, maar er zijn ook detailers die een uitstekende finish kunnen halen met een Rotary maar dat wil niet zeggen dat die voor iedereen geschikt is.
 8. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  Ik zou zeggen: anders, niet beter. Eigenlijk heeft @Stefan het al prima verwoord.
  Daarbij onderschrijf ik je vaststelling dat "de DAP Evo de krasjes veroorzaakt door het wrijven met een kassa bon papiertje niet allemaal weg kon halen" niet.
 9. Kevin

  Kevin New Member

  Ik heb geen DAP, maar een ander merk in dezelfde prijscategorie. Een machine die een uitstekende staat van dienst heeft. Goede techniek is 90% van het resultaat.

  De tijd nemen en de pad het werk laten doen met voldoende/niet teveel polijstmiddel, dan gaan zelfs met de hand alle krassen eruit..
  Iedere vorm van mechanisatie levert tijdswinst op.

  Een hele caddy maxi polijsten met de "DAP" duurt denk ik ongeveer anderhalf keer zo lang als dat ik met mijn rupes doe. Puur vanwege de sterkte van de machine/motor en het soepele draaien (in balans) . Nog sneller is ongewenst, want dan ga je erg veel warmte erin poetsen en weet ik zeker dat ik plekken zou missen.

  Een forced zal per definitie dus ook meer warmte, trillingen en pad-wear veroorzaken en is minder "veilig"

  Kijk naar wat de andere gebruiken of koop ze allemaal (dan word Stefan ook erg blij) en probeer het uit.
  BlackPassat vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina