Inspectielamp, ervaringen en advies

Discussie in 'Accessoires' gestart door Chris van S., 1 aug 2014.

 1. Chris van S.

  Chris van S. Premium Member

  Mede detailers, ik ben mij aan het verdiepen in een inspectielamp om het polijstwerk te kunnen controleren. Detailen is geen goedkope hobby maar eeninspectielamp is zeker behoorlijk aan de prijs.

  Zelf heb ik wel een hele handige looplamp die handig kan zijn gedurende de detail werkzaamheden. http://webshop.nordtrade.nl/tab/tab-looplamp-1947
  Alhoewel je wel wat ziet is dit geen inspectielamp.

  Daarom wil ik graag weten wat voor inspectielampen jullie hebben en / of welke jullie adviseren? Bijvoorbeeld de rupes in de webshop ziet er mooi uit. http://
  www.waxworld.nl/shopindex.php?main_page=product_info&cPath=77_138&products_id=101381
 2. IbizaSigno

  IbizaSigno V.I.P. Member

  Zelf ben ik in het bezit van een Brinkmann TuffMax Dual LED Pivot Spotlight. Een handzame lamp voorzien van twee LED lampen die je kun draaien. D.w.z. je kunt de lampen van links en recht van en naar elkaar toe draaien om zo twee lichtpunten te creëren. Deze lamp werk op zes AA batterijen en kan daar best lang mee doen. Tip: als je de lamp niet gebruikt voor langere tijd, haal de batterijen er dan uit anders trekt de lamp ze leeg. Deze lamp heb ik nu een jaar geloof ik en toen heb ik er rond de €50,- voor betaald.
 3. JRM

  JRM Active Member

  .... en hij heeft 2 sterktes.
  IbizaSigno vindt dit leuk.
 4. Ketoembar

  Ketoembar V.I.P. Member

  Ik heb ook zo'n brinkman gehad, alleen niet die duel led. Het was één van de eersten versies, denk ik.
  Wat een onding was dat. Niet genoeg licht, kon geen swirls ontdekken terwijl ze er wel zaten. Bij daglicht al helemaal niet.
  Ik heb inmiddels de rupes light. Die vind ik erg fijn. Ook buiten. Om tijdens een fulldetail te kijken gebruik ik gewoon bouwlampen van 500 watt. Later controleer ik plaatselijk met de rupes en werk bij waar nodig.
  Hij is best prijzig maar ik heb hem ooit gekregen bij een bestelling. ( niet bij ww hoor).
  Als ik toen wist wat ik nu weet had ik het geld er wel voor over.
  Chris van S. vindt dit leuk.
 5. Kilometervreter

  Kilometervreter überspammer

  Ik heb jaren geleden de Brinkmann Maxfire dual Xenon gekocht, voldoet nog steeds prima, als je hem op de juiste hoogte boven je werk houdt (dit moet je even leren/aanvoelen) vind je iedere swirl of lakdefect.
  Ik hier nog steeds tevreden over maar heb pas toen ik op WWHQ was even met de ledsensor P5R gespeeld, dat is toch wel even iets anders..... is ook twee keer zo duur als de Brinkmann toen, maar als ik nu een lamp zou kopen zou dit zeker een goede kanshebber zijn!
 6. Chris van S.

  Chris van S. Premium Member

  Gezien jullie opmerkingen denk ik dat ik deze week toch de rupes ga bestellen. Ik ken mijzelf, in dit geval kan ik het beter in 1x goed doen... :p
  Kilometervreter vindt dit leuk.
 7. FiveCX-5

  FiveCX-5 V.I.P. Member

  500 Watt bouwlamp op statief............alles maar dan ook alles zie je.................:cool: en zo`n klein LEDlens geval voor de snelle inspectie, maar de echte swirls ontdek je met de bouwlamp......
  Ketoembar vindt dit leuk.
 8. pro-detailer

  pro-detailer Active Member

  Haha Grappig mijn ervaring is toch anders @FiveCX-5, maar goed als het eindresultaat maar goed is. ik werk met de ledlenser P5r.2 super lampje. Bij mij staan mijn projecten in goed licht mag ik wel zeggen denk ik maar altijd de ledlenser er bij voor de final check.
 9. ArjanD300

  ArjanD300 Premium Member

  Hier ook, wat je in het daglicht niet ziet zie je met een bouwlamp wel..
  Gebruik tijdens het polijsten eentjs van 400Watt....
 10. FiveCX-5

  FiveCX-5 V.I.P. Member

  Dat klopt dan ook wel, als je baadt in een zee van licht, heb je alleen aan de Ledlenser wel genoeg dat ik.......Ik heb best wel een grote ruimte in de garage, maar die verlichting (paar TL buisjes) is natuurlijk ruk, dan is mijn 500 Watt bouwlamp een uitkomst !! :)

  p.s. `s-winters werkt die bouwlamp meteen als kachel.........hahahaha :D
  Ketoembar vindt dit leuk.
 11. Stefan

  Stefan Administrator Medewerker

  Zo´n bouwlamp achter vind ik een verschrikking, produceert veel te veel warmte (misschien in de winter een uitkomst maar de rest van het jaar niet) Een Led Lenser is echt wel een uitkomst, ook al zou het pikdonker in je detailrruimte zijn.
  Als je met je Led Lenser geen swirls meer kan vinden dan is het echt goed :)
 12. Ketoembar

  Ketoembar V.I.P. Member

  @Stefan . Dus jij doet zaklampje aan. Kijken naar swirls. Zaklampje uit. Polijsten. Residu weghalen. Zaklampje aan. Kijken wat je gedaan hebt. O nog niet goed. Zaklampje uit. Polijsten. Residu weghalen. Zaklampje aan. Enz.
  Vind je dat niet omslachtig?
  Klopt dat zo'n bouwlamp veel warmte geeft, maar als prof zou je naar bouwled kunnen gaan.
  Ik heb de bouwlamp puur voor de prijs. Een goeie bouwled is duur.
  Maar met constant licht vind ik prettige werken.
  ArjanD300 vindt dit leuk.
 13. Woody

  Woody V.I.P. Member

  @Ketoembar zo te horen heb je nog niet gewerkt met een Led Lenser of iets dergelijks ;)

  Auto wassen is toch ook omslachtig? Die wordt toch weer vies als je ermee gaat rijden :D

  Even zonder gekheid. Een Led Lenser is echt een hele goede inspectie lamp! Inspecteren moet je toch wel of dat nu met of zonder lampje is ;)
 14. Ketoembar

  Ketoembar V.I.P. Member

  @Woody Dat de led lenser alles laat zien, staat buiten kijf. Ikzelf heb dan wel die van rupes, maar ik kan en wil niet meer zonder.
  Misschien komt het omdat ik ook altijd binnen sta waar opzich niet zoveel licht is. Een paar tl balkjes.
  Wat ik wilde zeggen is,dat ik tijdens het werken aan de auto, ik altijd minimaal één bouwlamp aan heb, omdat ik met die tl balkjes geen ruk zie.
  Een goede inspectie doe ik ook met de rupes, maar zonder die bouwlampen zie ik niet wat ik doe.
  Misschien is dat bij @Stefan anders. En heeft hij standaard genoeg licht om te zien wat hij doet.

  Ik wilde dus geen discussie starten over het nut van de lenser, maar over het standaard werklicht.
 15. Woody

  Woody V.I.P. Member

  Sorry dat is me even ontgaan dan ;).

  Goede verlichting is een must. Of die nou uit een tl balk komt of een bouwlamp ;)
  FiveCX-5 vindt dit leuk.
 16. Addy

  Addy V.I.P. Member

  Vandaag mijn plafond hier en daar nog wat gerepareerd. Gebruik gemaakt van de led lencer. Dan zie je pas wat er nog allemaal in zit in zo'n plafond qua oneffenheden.
 17. Kilometervreter

  Kilometervreter überspammer

  Ook ik heb 2 bouwlampen op een standaard staan maar vind de hitte die dat ding afgeeft ook een drama, ik werk alleen met die bouwlampen als ik echt weinig licht in een ruimte heb, de rest gewoon met mijn Brinkmann, die wel op punt van vervanging staat....:)
  FiveCX-5 vindt dit leuk.
 18. Stefan

  Stefan Administrator Medewerker

  We hebben inderdaad een beste batterij tl boven de auto, een verplaatsbare lichtbak en een led bouwlamp onder handbereik, maar om het polijstwerk goed te inspecteren is een led lenser super handig, je kunt van alle kanten goed kijken zonder de bouwlamp steeds te moeten verstellen om het optimale beeld te verkrijgen.
 19. 5T-3F-4N

  5T-3F-4N V.I.P. Member

  Zelf gebruik ik ook tl's aan het dak, bouwlamp er naast en een ledlamp om te inspecteren. Ben er wel achter dat er wel een paar tl's nog bij moeten en misschien een 60x60 tl bak op statief ipv de bouwlamp op statief (vooral vanwege de hitte).
 20. nicknameless

  nicknameless V.I.P. Member

  Zelf gebruik ik 2 bouwlampen op statief, de Brinkmann TuffMax Led Area Work Light en de Maglite XL100. Deze laatste heeft een dimfunctie, dit kan soms handig zijn omdat bij te fel en scherp licht de swirls soms niet te zien zijn.

  Zie de eerste 25 seconden.

Deel Deze Pagina