Lakcoating, wax, sealant

Discussie in 'Lakcoatings' gestart door Joery, 10 aug 2017.

 1. Joery

  Joery New Member

  vraagje.

  Zou iemand mij de verschillen kunnen vertellen tussen de lakcoating, wax & sealant

  En wat het beste is...
  Laatst bewerkt: 10 aug 2017
 2. Mrkawa

  Mrkawa Active Member

  het beste maar net waar je naar opzoek bent.

  wax is meer voor diepere glans en meestal een standtijd van rond de 3 maanden. het zal voornamelijk op basis van carnauba/olieen word vaak ook gebruikt om sealent af te toppen(diepere glans)

  sealent is meer als je gaat voor lange standtijd tot een jaar. afhankelijk uiteraard van type. deze producte zijn meer op basis van polymeren.

  een coating is kwa bescherming king of the hill zegmaar.
  zorgt voor een indrukwekkende water afstotendheid en bescherming vanaf 2 jaar als ik me niet vergis.
  vaak zijn swirls e.d. niet op de lak zelf maar op de coating.
  duurzaamheid/fraaie glans en zeker voor zachte lakken of als je weinig behoefte/tijd om je auto te wassen, biede coatings de perfecte optie.
 3. IbizaSigno

  IbizaSigno V.I.P. Member

  Behalve het verschil in standtijd zijn de verschillende beschermingen ook anders gemaakt. Een wax is een beschermlaag op basis van natuurlijke ingrediƫnten zoals bijenwas of carnaubawas. Een natuurlijke was is een zelf opofferende laag. Het geeft een waterafstotend effect (hydrofoob). Na verloop van tijd neemt de wax vervuiling op en meestal na twee tot drie maanden moet er een nieuw laagje aangebracht worden. Afhankelijk van de voorbereiding de hoeveelheid vervuiling. Een wax geeft meestal een 'warme' uitstraling aan de lak.
  Een sealant is een synthetische wax, een beschermlaag die gemaakt is van een samenstelling van chemicaliƫn. Een sealant gaat in de regel vier tot zes maanden mee. Soms langer. Een sealant geeft ook een sterk hydrofoob effect aan de lak. Het effect is vaak wat glasachtiger en minder warm. Daarom brengen sommige mensen na een selant een wax aan.
  Een coating zegt het al, het is een coating die er voor zorgt dat je lak wat meer permanent beschermt is. Vaak op basis van SiO2 (glas).
  Er bestaan ook nog hybride waxen. Beze geven de warmte van en het gevoel van een wax en vaak de stabdtijd van een sealant.

  Let wel, het eindresultaat en het effect van een beachermend product wordt voor 90% bepaald door de voorbereiding. Wassen, kleien en polijsten.

Deel Deze Pagina