nadelen coating,

Discussie in 'Lakcoatings' gestart door Tim, 25 jul 2017.

 1. Tim

  Tim New Member

  Beste iedereen.

  ik ben van plan om de auto van mijn vader ''alfa 4c'' in de coating te zetten.
  aangezien ik zelf totaal geen ervaring heb met een coating heb ik een aantal vragen.

  vraag 1
  je ziet vele detailers opscheppen over ''modesta coating'' deze zou 5 jaar op de auto zitten.
  wat is het verschil met modesta coating en de coatings die waxworld aanbied? zit daar echt verschil in ? of is dit een typisch verkoops praatje?

  vraag 2
  de mensen rond mij ''niet ervaren detailers'' zeggen dat de coating naar verloop van tijd begint aftebrokkelen van te lak en dat het lelijk word..... bestaat dit? is dit mogelijk? of verdwijnt het na verloop van tijd net zoals een wax.

  vraag 3
  wat zijn de minpunten van een coating ten opzichten van een goede sealing/wax

  vraag 4
  welke coating raden jullie mijn aan voor een alfa 4c? de lak is extreem.. maar dan ook extreem zacht. een duidelijke veeg op de lak is zo gemaakt.

  binnenkort ga ik hem aller eerst polijsten natuurlijk. maar wil de coating uiteraard direct er na er op zetten.
 2. ShuttersPeet

  ShuttersPeet V.I.P. Member

  Tim, welkom hier op het forum. Het is een beetje gebruikelijk om je eerst even kort voor te stellen op dit forum. Er is een apart topic hiervoor.
  _Maarten_, Kilometervreter en BlackPassat vinden dit leuk.
 3. Pino

  Pino Premium Member

  Ik zou niet weten waarom Modesta zoveel beter zou presteren als een Carpro, Gyeon, Dodo of ander-merk coating. Je kunt best wat verschillen hebben, maar dit lijkt me marketing.
  Als je het mooi brengt, gaan mensen het nog geloven ook.

  Afbrokkelen? Loslaten? Verwarren ze een coating nou met een clearcoat failure? :confused:
  Na verloop van tijd zal een coating minder gaan presteren, maar of zich dat uit in het 'loskomen' van die laag... Nou nee.

  Minpunten aan een coating?
  Het kost meer inspanning en een tikkie ervaring om je lak netjes voor te bereiden op een coating. Een garage of andere overdekte ruimte is wel handig om te hebben bij het aanbrengen.

  Ik zou eens wat rondlezen om te kijken wat er zoal is, wat je aanspreekt en wat je qua kosten acceptabel vindt.
 4. IbizaSigno

  IbizaSigno V.I.P. Member

  Allereerst welkom op het forum.
  De verschillen tussen coatings heeft zoals @Pino meer te maken met marketing dan met de duurzaamheid van eem coating. In de regel gaat een coating één jaar mee. Wellicht zijn er die langer mee gaan mits er niet te agressief gewassen wordt.
  Zoals je zelf al zegt, niet ervaren detailers zeggen.., je kunt je afvragen welke kennis zij hebben. Ik heb nog nooit gehoord dat er een coating is afgebrokkeld.
  Als de laknheel zacht is zou ik heel voorzichtig zijn. Mijn tip zou zijn; lees je goed in in coatings e.d. hoe werkt het wat heb je nodig etc.
 5. Stefan

  Stefan Administrator Medewerker

  Een coating gaat tegenwoordig al wel langer mee dan één jaar. Een goede coating laat niet los en gaat niet afbrokkelen maar is onderhevig aan slijtage. Wel is het goed om te weten dat een coating de hardheid van de lak verhoogd, het is niet zo dat een gevoelige lak in één keer compleet ongevoelig wordt na het aanbrengen van een coating maar het gaat zeker een heel stuk verbeteren. Daarbij is het wasproces gemakkelijker doordat vervuiling zich minder goed kan hechten.
  Een coating aanbrengen is niet per definitie heel moeilijk maar dient wel heel secuur te worden gedaan. Een ruimte binnen is dan inderdaad ook zeker aan te raden. En als laatste punt: zoals altijd zit het succes allemaal in de voorbereiding, wassen, kleien, polijsten, ontvetten zijn de stappen die in ieder geval genomen moeten worden. Indien deze stappen niet goed zijn gedaan epdan wordt ook de applicatie van de coating geen succes...
  Blue Raccoon en RST-Smurf vinden dit leuk.
 6. Kilometervreter

  Kilometervreter überspammer

  Hoi Tim, het enige wat ik denk is dat dat opscheppen over een coating die 5 jaar houdt door mannen gebeurd die ook denken dat 12 cm 20 cm is.
  De rest van je vragen is al goed beantwoord denk ik :)

  Succes!
  _Maarten_ en IbizaSigno vinden dit leuk.
 7. Tim

  Tim New Member

  iedereen bedankt voor de info!
 8. Mrkawa

  Mrkawa Active Member

  de coating van carpro cquartz uk is zo makkelijk en het resultaat zo goed dat dat mijn go to coating is.

  het nadeel van een coating vind ik als je krasjes hebt je eigenlijk niet kan polijsten doordat je toch de coating weg haald. of je nou essence plus gebruikt of niet.
  dat is mijn ervaring.
  dus ik ben los van de standtijd en super goede beading van de coating afgestapt. maar blijft mooi spul!
 9. Stefan

  Stefan Administrator Medewerker

  Essence plus op een CarPro Gloss pad haalt toch echt geen coating weg hoor. Is een prima manier om de bestaande coating op te frissen en lichte swirls te herstellen.
  Er zitten geen abrasives in waardoor de coatinglaag niet afneemt.
  morphf vindt dit leuk.
 10. Len

  Len Member

  Dag Stefan lukt dit ook met carpro essence en een gloss pad als de krassen onder de coating zitten,of alleen op de coating?
 11. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  Volgens mij wil dat alleen lukken als de krassen ín de coating zitten.
  Krassen onder de coating vertellen je dat de voorbereiding niet voldoende is geweest. De coating heeft de krassen vervolgens geconserveerd maar die krijg je niet meer weg tenzij je de coating weer af kunt nemen en dan de krassen verwijdert.
 12. Stefan

  Stefan Administrator Medewerker

  In de "normale" Essence zitten dus wel abrasives waardoor je de coating af gaat nemen, aangezien dat waarschijnlijk niet de bedoeling is dan is dat niet het juiste product voor gebruik op een bestaande coating.

Deel Deze Pagina