Review DetailPro Incredible Snow Foam en Detailpro Heavy Duty Foam Lance

Discussie in 'Reviews' gestart door Cavemania, 8 aug 2017.

 1. Cavemania

  Cavemania V.I.P. Member

  Deze review is een onafhankelijke review van DetailPro Incredible Snow Foam en de Detailpro Heavy Duty Foam Lance. De review is gebaseerd op mijn eigen ervaringen en geschreven in mijn eigen bewoordingen.

  Als eerste ga ik beginnen met een review van de Heavy Duty Foam Lance. Ik had al ervaring met een tweetal foamlanzen voordat ik de Heavy Duty Foam Lance van DetailPro gekocht heb. Ik heb jaren geleden een Foam Lance gekocht bij een andere webshop tijdens een Groupbuy. Dit betreft een AutoBrite Foam Lance. Ik ben eigenlijk nooit tevreden geweest over de dikte van het foam wat uit de Foam Lance kwam. Het foam was erg waterig en was snel van de auto verdwenen. Als ik een foto van de foam wilde maken moest ik foamen de lance aan de kant gooien en snel een foto maken anders was de foam al verdwenen. Aangezien deze Foam Lance mij niet beviel heb ik goedkoop/duurkoop aankoop gedaan bij AliExpress. Dit was geen goede aankoop, de constructie was exact hetzelfde als die van AutoBrite en gaf dus ook dezelfde waterige foam. Na een aantal tests bij bevriende detailers was het mij duidelijk dat de Foam Lance van zowel AutoBrite als AliExpress niet goed waren dus voorafgaande aan de review van de DetailPro Incredible Snow Foam het besluit genomen om een nieuwe Foam Lance te kopen. Uiteraard moest deze besteld worden bij onze favoriete webshop en het werd dus de DetailPro Heavy Duty Foam Lance.

  Detailpro Heavy Duty Foam Lance
  De Foam Lance wordt keurig verpakt in een doos geleverd. In de doos zitten de diverse onderdelen, goed verpakt, waaruit de Foam Lance bestaat. Zie onderstaande foto's

  IMG_20170808_152318.jpg
  Inhoud doos

  IMG_20170808_152542.jpg
  De diverse onderdelen van de Foam Lance inclusief reserve onderdelen en montage materiaal

  Eenmaal gemonteerd ziet de Foam Lance er als volgt uit

  IMG_20170808_155034.jpg

  De verticale nozzle is instelbaar om zo de breedte van de schuimstraal te regelen, het mengsel is te regelen door de afregelknop bovenop de Foam Lance.

  De Foam Lance geeft een veel dikkere foam dan de andere twee waaruit ik concludeer dat deze Foam Lance zijn werk vele malen beter doet. De fles van de Foam Lance is voorzien van een inhoudsverdeling waardoor het aanmaken van de foam kinderspel is. In de review van de DetailPro Incredible Snow Foam zal iets meer te zien zijn van de werking van de Foam Lance.

  DetailPro Incredible Snow Foam
  Op dit moment is de DetailPro Incredible Snow Foam alleen nog maar verkrijgbaar in een verpakking van 500ml maar ik heb begrepen dat er ook een verpakking komt van 5 liter. Dus de doorgewinterde foamer kan ook aan zijn trekken komen. De foam is rood van kleur en heeft een lekkere geur. Ik heb mij laten vertellen dat het de geur van cranberry is. De fles is voorzien van een gebruiksaanwijzing in het Nederlands en Engels. De veiligheidswaarschuwingen zijn in vier talen op de fles te vinden, tevens zijn er een aantal veiligheidspictogrammen aanwezig op het etiket. Het lijkt allemaal heel spannend maar is het eigenlijk niet. De veiligheidsvoorschriften zullen niet veel spannender zijn dan die van een fles afwasmiddel.

  IMG_20170806_121750.jpg
  Voorzijde fles

  IMG_20170806_121806.jpg
  Achterzijde fles

  Het aanmaken van de foam is met de DetailPro Heavy Duty Foam Lance kinderspel. De foam moet in een verhouding van tussen de 1:10 en 1:20 worden aangemaakt. Ik heb de fles met 900 ml water gevuld en aangevuld met 100 ml DetailPro Incredible Snow Foam. Doordat er een maatverdeling op de fles van de Foam Lance staat is dit niet moeilijk met een maatbeker of iets dergelijks.

  IMG_20170808_154611.jpg

  De inhoud van de foamfles heeft een mooie licht rode kleur en geurt lekker. Je zou er bijna een slok van nemen maar gezien de veiligheidswaarschuwingen op de fles heb ik dit maar niet gedaan. Ik heb weinig zin in schuimbekken.

  De foam is na het aanbrengen op de auto lekker dik van textuur waardoor het langzaam van de lak zakt en de vervuilingen met zich mee voert.


  IMG_20170808_154955.jpg
  Foam direct na het aanbrengen in een mengverhouding 1:10

  IMG_20170808_155713.jpg
  Foam 8 minuten na het aanbrengen

  IMG_20170808_155524.jpg
  Afdruipen van de foam van de lak  Na het foamen en wassen van de auto is de beschermlaag nog goed aanwezig en lijkt niet aangetast te zijn door het foamen.

  Conclusie
  De DetailPro Incredible Snow Foam doet goed zijn werk, het druipt langzaam van de lak waardoor het de vervuilingen met zich meeneemt. De foam doet het in een mengverhouding van 1:10 erg goed. Voor deze test heb ik de auto ongeveer 2 keer gefoamed waardoor ik een halve fles aangemaakte foam verbruikt heb. In een verhouding van 1:10 komt dit neer op ongeveer 19 cent per foambeurt op een Volkswagen Polo. In vergelijking met bijvoordbeeld MrPink is de mengverhouding vele malen lager waardoor de kostprijs per foambeurt lager uitvalt. Tevens lijkt de foam waxsafe op dit moment, echter kan dit natuurlijk niet goed beoordeeld worden na 1x foamen.

  Bijkomend voordeel is dat de foam een lage viscositeit heeft waardoor de fles goed leeg te maken is.

  Al met al is het een prettig product wat doet wat het beloofd en ook nog eens erg lekker ruikt.
  Laatst bewerkt: 8 aug 2017
 2. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  Een duo review zelfs, heel mooi Robert. Dank voor je review.
  Eindelijk een goede foamlance na al dat gepiel met die anderen, ik snap dat je nu enthousiast bent.
  Nog even wachten op het filmpje, ben benieuwd.
  Cavemania vindt dit leuk.
 3. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  Complimenten aan de regisseur én aan de geluidstechnicus:)
  Cavemania vindt dit leuk.
 4. ShuttersPeet

  ShuttersPeet V.I.P. Member

  Mooie en erg duidelijke review!
  Cavemania vindt dit leuk.
 5. Addy

  Addy V.I.P. Member

  Mooie uitgebreide review.
  Dat liedje ook bij die video :D
  Cavemania vindt dit leuk.
 6. Stefan

  Stefan Administrator Medewerker

  Cavemania vindt dit leuk.
 7. Tom

  Tom Active Member

  Mooie review @Cavemania echter wel één opmerking; 900ml water plus 100ml snowfoam is wat mij betreft toch echt 1:9 ;)
  Cavemania vindt dit leuk.
 8. Kilometervreter

  Kilometervreter überspammer

  Wat een prijswinnende review!!!!!!!
  Het doet zelfs mij als anti-sneeuwer verleiden tot een fles mee te nemen in mijn volgende bestelling.
  Cavemania vindt dit leuk.
 9. Cavemania

  Cavemania V.I.P. Member

  Je hebt helemaal gelijk :oops:
  Tom vindt dit leuk.
 10. 5T-3F-4N

  5T-3F-4N V.I.P. Member

  Mooie review, goed verduidelijkt met beeldmateriaal!
  Cavemania vindt dit leuk.
 11. IbizaSigno

  IbizaSigno V.I.P. Member

  Helere review in woord en beeld! Meer dan keurig Robert. Lijkt mij een aanrader. Mijn flesje is onderweg ben erg benieuwd.
  Cavemania vindt dit leuk.
 12. Stefan

  Stefan Administrator Medewerker

  Dat is dan ook weer discutabel, 100 ml op 1000ml eindproduct is toch echt 1 op 10 :D
 13. IbizaSigno

  IbizaSigno V.I.P. Member

  Dat blijft lastig. Want als 10 delen 100% is dan is op 10, dus 11 en daarmee 110%. Wat mij betreft is het dan 1 op 9 of 10 waarvan 1 het product.
  BlackPassat vindt dit leuk.
 14. Stefan

  Stefan Administrator Medewerker

  Dat klopt inderdaad, het is ook een beetje vanaf welke kant je rekent. Maar officieel is 1:10 inderdaad 1 deel product en 10 delen water dus als je 100ml product gebruikt dan moet er 1000ml water bij dus samen 1100ml
 15. Cavemania

  Cavemania V.I.P. Member

  Hmmm maar één op de tien mensen is dus 10% van de mensen. Als namelijk één op de tien mensen de auto gaat detailen zijn er negen mensen die het niet doen. Als een auto een verbruik heeft van één op tien verbruikt hij één liter op tien kilometer ;)

  Hoe zit het nu toch :D
  BlackPassat vindt dit leuk.
 16. Addy

  Addy V.I.P. Member

  Gewoon op het gevoel een scheut erin flikkeren...:cool::D
  Guido1985, Stefan, Pino en 3 anderen vinden dit leuk.
 17. Pino

  Pino Premium Member

  Dus één scheut foam op tien scheuten water?
  Works for me.
  RST-Smurf, Stefan, IbizaSigno en 2 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina