Shampoo voor de winter

Discussie in 'Wassen en Drogen' gestart door marlene, 27 nov 2016.

 1. marlene

  marlene Premium Member

  Een vriend van ons heeft wat spulletjes nodig voor zijn auto die ik binnenkort ga bestellen met die ene fles die ik nodig heb om de binnenkant van de zomervelgen schoon te maken. Op die manier krijgen we samen mooi een doosje vol. ;)

  Eén van de spulletjes die ik moet meebestellen is een shampoo MET glans of wax of iets dergelijks en ik mag 'm zelf uitzoeken. Zijn (witte) auto is beschermd met een sealant en wordt om de week gewassen met het 2-emmersysteem, washmitt en microvezeldroogdoeken. In de wintermaanden gaat zijn voorkeur uit naar een shampoo die door de toevoeging en na afspoelen sneller is te drogen en ook nog mooi glanst. Vorig jaar gebruikte hij 'Glans Protect' shampoo of zo iets, maar ik zie niks hier in de winkel welke dat zou moeten zijn. Gelukkig is hij niet zo merkentrouw "Als het maar werkt!", maar het mag uiteraard niet de bestaande beschermlaag aantasten.

  Ik heb 3 mogelijke kandidaten gevonden, maar heb er helemaal geen verstand van dus als er nog andere zijn...? Als het maar werkt! :D

  1. Chemical Guys Body Wash 'n Wax
  2. Chemical Guys Glossworkz Gloss Enhancing Shampoo
  3. Kenotek Pro Brilliant Wash
 2. Woody

  Woody V.I.P. Member

  Ik zelf zou eerder gaan voor deze combi:
  Carpro Reset (shampoo)
  Carpro Hydro2lite (spraysealant)

  Dit is voor mij dé combi in de winter.

  Reset staat bij mij bovenaan het lijstje als het gaat om een fijne shampoo.
  Hydro2lite kan je na het wassen vernevelen op de nog natte lak. Goed afapoelen en afdrogen maar. En vergeet vooral niet te genieten van die heerlijke sheeting en beading :)
  marlene vindt dit leuk.
 3. marlene

  marlene Premium Member

  Hij wil echt alleen een shampoo en geen 'spulletje' (zijn woorden) wat hij na het afspoelen moet gebruiken. Ik sprak hem vanmorgen en heb heb gelijk even gevraagd welke bescherming hij op de auto heeft. Ik zat er dus naast, het is geen sealant maar een wax: Swissvax Shield. Gebruikt ie al jaaaaaren tot volle tevredenheid. In de zomer wast hij zijn auto met Adam's autoshampoo en dat is zonder glansversterkers of wax volgens hem, hij gebruikt na het drogen dan een show QD voor extra glans.
  In de winter wil hij alleen om de week de auto wassen, afspoelen, drogen en snel weer glanzend de garage in rijden. Die wagen wordt alleen in het weekend gebruikt en ziet verder nooit buitenlucht, hahaha.

  Maar omdat ikzelf toch wel meer wilde weten over Carpro Hydro2 Lite deed ik even een snel rondje internet. Het is een sealant en een bescherming op zichzelf of voor over een quarts coating. Een sealant over een wax is niet de juiste volgorde, dacht ik, maar ook niet voor over een bestaande sealant volgens verschillende fora. Ik las enthousiaste en lovende reviews met prachtige foto's, maar ze waren bijna allemaal op hele schone lak, zonder iets eronder. Toen vond ik ook een beschrijving op Autogeek die dit bevestigde:

  Dus de vraag blijft: is er een shampoo die iets toevoegd (glans en sneller kunnen drogen) en zo ja, welke?

  En voor mezelf, want het ziet er wel goed uit: kan het nu wel of niet over een bestaande beschermlaag en moet het (ook gelezen) met een hogedrukreiniger worden afgespoten?
 4. ArjanD300

  ArjanD300 Premium Member

  Beetje fout, excuus vast daarvoor, maar ik ben nog geen shampoo tegen gekomen zoals Gyeon Bath +

  Voor de winter ideaal !! laat echt een geweldig beschermende laag achter en glanst genoeg....

  Ergens heb ik ooit eens een filmpje laten zien van een niet beschermde lak en wat de shampoo na het wassen met de lak deed, ik heb echt met open mond staan kijken destijds....

  Edit filmpje gevonden...
  Laatst bewerkt: 28 nov 2016
  marlene vindt dit leuk.
 5. TECHNIC

  TECHNIC Active Member

  Of je een Hydro2 over een andere wax en/of seal kan zetten?

  Bij toeval heb ik die test gisteren gedaan. Auto was al 2 weken niet gewassen, stond ranzig vuil want het is de voorbije weken meestal niet zo’n mooi weer geweest. Recent nog naar Duitsland geweest waar ze gestrooid hadden.

  Mijn grote uitdaging was dat vieze plakkende goedje verwijderen zonder krassen(tja, nog maar recent de grote polijstbeurt gegeven). Velgen waren goed vuil, maar het ging relatief snel omdat ik 2 weken daarvoor Hydro2 erop had gezet. Maar de koets zelf poetsen was iets minder gemakkelijk, na een beurtje foamen(helaas met weinig resultaat want de film was een echte plakker), met 2 emmertjes en een dikke scheut Hyperwash erin. Vrijwel na elke beweging mocht ik onmiddellijk mijn washandschoen uitspoelen want het zag er niet uit en dus heeft het heel lang geduurd voor ik bij de bodem van de wagen was. De beschermingslaag was nog intact, iets minder onderaan, druppelvorming zoals het moest. (ter info, een paar weken geleden Jetseal gezet en getopt met een Meg pasta wax).

  Het was een totale gok, Hydro2 over die wax zetten, ik had al verhalen gehoord dat het niet kon of mocht. Wat als die Hydro2 de wax ging bijten en vermengen zodat je vlekken of strepen zou krijgen? Maar toch, even verstand op nul en ik ben ervoor gegaan, meteen kreeg ik dat zalige hydrofobe effect van Hydro2 en dus heb ik de hele wagen maar gedaan, zelfs de wielkassen. Maar op dat moment was het al stevig donker aan het worden en met weinig kunstlicht heb ik hem dan maar gedroogd. Grondige inspectie was niet meer mogelijk, dus mocht ik maar bang afwachten tot vandaag om te zien of ik het verknald had of niet. Deze ochtend lag er een laagje ijs over, dus heb ik de andere wagen maar genomen om deze gewoon te laten ontdooien in het zonnetje. En het resultaat was finaal prima!

  Hoe lang gaat die Hydro2 bovenop die waxlaag houden? Weet ik niet. Was die waxlaag al weg en lag er enkel nog die Jetseal op? Weet ik niet. Heeft Hydro2 de waxlaag opgepeuzeld? Weet ik niet. Wat ik wel weet is dat je een Hydro2 bovenop een andere laag kan zetten(wax, seal of beiden) en dat in mijn geval het resultaat schitterend was en de perfecte schittering gaf.

  Drogen na Hydro2 is altijd een plezier, dat gaat heel snel. Ik doe eerst een rondje met de accublazer en het water vliegt weg, nadien droog ik met een grote doek de resterende druppeltjes.

  Ik hoop dat mijn bijdrage je heeft mogen helpen.
  marlene vindt dit leuk.
 6. TECHNIC

  TECHNIC Active Member

  Nog vergeten, i.v.m. Hydro2, hogedrukreiniger is niet noodzakelijk maar wel handig, een sterke straal water volstaat. Het voordeel van die hogedrukreiniger is dat je sneller het residu kan wegspoelen. Als dat niet snel genoeg afgespoeld zou worden loop je risico op vlekken of strepen, het is echter bij mij nog nooit voorgekomen, ik spoel veelvuldig en met hoge druk water eroverheen na elke applicatie.
  marlene vindt dit leuk.
 7. Cavemania

  Cavemania V.I.P. Member

  marlene vindt dit leuk.
 8. marlene

  marlene Premium Member

  Gyeon Bath+ is niet verkrijgbaar bij WW, maar ik kwam op diverse fora tegen dat het vergelijkbaar is met Carpro Hydrofoam, als je de laatste als shampoo in een emmer zou gebruiken. Of dat waar is weet ik natuurlijk niet. ;) Wel hebben ze allebei vloeibaar glas als beschermend component.

  Vanmiddag was de betreffende vriend hier en heeft hij zelf alles bekeken en gelezen en ziet de hydrofoam niet zitten: Teveel gedoe om in de winter even snel de auto netjes te wassen en hij is niet overtuigd wat deze shampoo doet op zijn zorgvuldig aangebrachte wax. ;)
  Ik heb mijn mening vooraf niet tegen hem gezegd, maar na het lezen van de reviews (hier en buitenlandse fora) vind ik het ook niet hetzelfde als alleen de auto wassen. Over wat het doet over een wax heb ik helemaal geen mening door gebrek aan ervaring hiermee, haha.

  Uiteindelijk heeft hij besloten bij de automaterialenzaak waar hij altijd komt binnenkort een shampoo mee te nemen. Helaas kon ik hem niet verder helpen.

  @TECHNIC Dankjewel voor je uitbreide uitleg over je gebruik van Hydro2! Ik blijf het toch wel een interessant product vinden, dus wellicht iets om volgend jaar eens zelf uit te proberen. :rolleyes:
 9. ArjanD300

  ArjanD300 Premium Member

  Ik zeg ook eerlijk heb Gyeon bath+ eenmaal gehad, en sinds ik eigenlijk bij waxworld zit nooit meer....

  Als hydrofoam hetzelfde effect zou geven, zou het voor mij ook een goede vervanger zijn...
  Maar mij staat persoonlijk bij dat het niet geheel hetzelfde werkt.

  Jammer dat hij nu gewoon naar de auto materialen handel is gegaan, waarschijnlijk met een zoals zo vaak meguiars schampoo thuis is gekomen, met een verhaaltje erbij dat dit de beste schampoo is....:p...niet slecht hoor er maar beste ?
 10. TECHNIC

  TECHNIC Active Member

  Die Hydrofoam wil ik ook wel eens proberen aangezien het logischerwijze een goed onderhoudsproduct zou moeten zijn voor bv. Hydro2, Reload, … of waarschijnlijk alle sealants met glas. Ik heb de voorbije maanden veel met Hydro2 gewerkt(op een 10-tal wagens) en ben daar serieus van onder de indruk(voor een “light” product), maar de winter komt eraan en dat zijn andere omstandigheden, mogelijks ga ik frequenter moeten toppen of bv. wassen met Hydrofoam. We gaan het de komende maanden wel ondervinden. Wil je helemaal gek doen, laat dan eens een laag Carpro Immortal zetten(lijkt leuk maar verschrikkelijk/onbetaalbaar duur).

  Dat andere merk is ook ‘Made in Korea’ net zoals Carpro, op het internet circuleren de wildste verhalen(bv. gaande van zelfde spul, ander label, zelfde eigenaar tot aartsvijanden, de ene verkoopt aan de andere, de ene zit op de andere af te geven dat zijn product x procent minder krachtig is … beetje kinderachtig hé). Of hier allemaal iets van klopt? Dat weet ik niet en het kan mij ook geen zier schelen. Ik ga ervan uit dat ze waarschijnlijk alle twee goed werken en glas als basis gebruiken en dat de ene van de andere kopieert(of koopt…) of niet is bijzaak. Één ding is zeker, er bestaan meer merken dan producenten! Zoals met de meeste van die producten, bestaan ze uit 5% innovatie/techniek en 95% water/marketing. De beste manier om te zien of een product aankan wat ze laten uitschijnen is door het zelf te testen en dat is de beste referentie.

  Tuurlijk ken ik ook waxen die een jaar kunnen standhouden, makkelijk, smeer de wagen in en parkeer hem netjes en droog in de garage en laat hem daar staan voor de komende 12 maanden en rij met je fiets ;-)
 11. marlene

  marlene Premium Member

  De betreffende vriend is heel zuinig op zijn youngtimer. De auto wordt niet dagelijks gebruikt en staat altijd binnen. Twee keer per jaar wordt ie grondig schoongemaakt, gekleid, met een cleanser polish en afhankelijk van krasjes gebruikt hij een corrigerende polish machinaal. Daarna wordt de auto voorzien van 2 lagen van zijn favoriete wax, en tussen de maanden door (ook in de winter) brengt hij nog 1 of 2 laagjes wax aan. Die auto kun je in het zonnetje bekijken zonder een swirltje te zien!
  Alle producten koopt hij in een fysieke winkel. Hij is al wat ouder en op dat gebied nog van de oude stempel en koopt niets online. Dat wil niet zeggen dat hij de eerste de beste of de goedkoopste fles of jerrycan van een schap pakt.

  Een poosje geleden kwamen we op een autopraatje en zei ik dat ik nog wat moest bestellen om de zomervelgen aan de binnenkant goed schoon te maken. Toen vroeg hij dus of ik een en ander mee wilde bestellen wat op was, waaronder een makkelijke en glanzende shampoo voor de wintermaanden. Hij is nog niet naar de winkel gegaan om zelf wat te kopen omdat ze een paar dagen op vakantie zijn gegaan vanmorgen.

  Zie het vetgedrukte hierboven, en hij laat zich echt niks aanpraten anders had hij mij de Carpro producten hierboven laten bestellen zonder te eerst te kijken wat ze doen en hoe hij ze moet gebruiken. :D

  De wax die hij gebruikt blijft zeker geen jaar zitten, maar dat hoeft ook niet. De auto staat inderdaad in een verwarmde garage en blijft daar bij korte stukjes, die laatste gaan op de fiets! :p
  ArjanD300 vindt dit leuk.
 12. Moellib

  Moellib Member

  goh een shampoo met wax. hmm, ben er persoonlijk geen echte fan van omdat ik er ook niet echt in geloof dat een shampoo een wax kan achterlaten (beetje tegenstrijdig niet ?). Maar goed, als je een shampoo zoekt die een glans achterlaat, moet je bij chemical guys zijn (glossworkz, V7, wash + gloss).
  zoals hierboven heb ik geen ervaring met shampoo waar wax inzit, maar ik denk dat je niet slecht zit bij chemical guys wash and wax of citrus wash and wax.
  Zoek je een shampoo meer voor een sealant (zoals meguiars ultimate wax) dan is meguars ultimate wash and wax niet slecht (heb ik wel al gebruikt, fles gekregen van mijn ex-vriendin). en zet er een flesje meguiars ultimate spray wax bij als drooghulpmiddel en de auto heeft ineens een laagje sealant extra :D.
  Een zeer laag schuimende shampoo is dan weer slick mick.

  Ook wat ik heb liggen, maar nog geen tijd voor heb gehad om mee te spelen is ecosmart :D als het buiten vriest, is het wel aangenaam om je auto binnen te kunnen wassen in een (verwarmde) garage zonder water. Maar ik wil eerst er zelf mee spelen vooraleer ik dit kan aanraden :)
  marlene vindt dit leuk.
 13. marlene

  marlene Premium Member

  Zelf gebruik ik ook geen shampoo met een waxtoevoeging, maar als iemand anders dat wel doet, prima toch. Het zal best wat bescherming achterlaten, maar waarschijnlijk net genoeg tot een volgende wasbeurt 1 à 2 weken later. Maar onze vriend mag nu fijn zelf achter zijn spulletjes aan!
 14. Moellib

  Moellib Member

  Oei, had je al besteld misschien?

Deel Deze Pagina