Soft 99 Glaco Mirror Coat Laatste update

Discussie in 'Reviews' gestart door BlackPassat, 2 apr 2018.

 1. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  De claim van Soft 99 is dat de Glaco Mirror Coat zorgt voor een goed zicht in je spiegels, zelfs bij 0 (nul) km/u.
  Dat moet nog bewezen worden maar eerst bekijken we de verpakking.
  Het product
  [​IMG]

  We zien voornamelijk Japanse tekens met hier en daar een kreet die ook voor Europeanen te begrijpen is. De binnenzijde van het verpakkingskartonnetje geeft de Japanse gebruiksaanwijzing weer, maar hieruit is zeer summier wel te begrijpen wat de bedoeling is.
  Het kartonnetje kun je bij de applicatie van de Mirror Coat als een beschermende tunnel tussen je spiegel en je spiegelkap plaatsen, zo krijg je eventueel residu niet op plekken waar je dit niet wil hebben.
  Grappig gimmick van de verpakking is nog dat er in de blister een spiegeltje is afgebeeld: de ene zijde met druppels en de andere zijde helemaal glad. Dit is een voorproefje van het effect wat de Mirror Coat gaat geven.

  glaco.jpg

  Het aanbrengen
  We starten met het goed reinigen (bijvoorbeeld met CarPro Eraser) van het spiegeloppervlak. Een goede voorbereiding is het halve werk.
  Het kartonnetje wordt in de spiegelkap aangebracht en aan de onderkant van de spiegel is een randje gelegd met een stukje keukenrol. Dit om aflopend residu op te vangen.
  Het aanbrengen gaat op eenvoudige wijze door het spuitflesje op 10 a 15 cm van het spiegeloppervlak te houden. links bovenin beginnen en met een gelijkmatige beweging van links naar rechts en van rechts naar links het hele oppervlak insprayen. Zorg ervoor dat de banen mooi aansluiten en het liefst elkaar enigszins overlappen. De hele spiegel insprayen duurt hooguit 4 a 5 seconden.
  Vervolgens raak je niks aan en bekijk je vol interesse het proces: na een halve minuut ongeveer zie je vanaf de bovenkant de Mirror Coat gelijkmatig naar onderen wegtrekken, na een minuutje is je spiegel helemaal gladgetrokken en zie je de coating niet meer op je spiegel liggen.
  Nu moet er gewacht worden: één uur in de zomer en twee uur in de winter. Na deze droogtijd is de applicatie voltooid en kunnen we de werking gaan zien.
  De verpakking weegt na de applicatie nog 46 gram, Youtube vertelt me dat een volle verpakking 55 gram weegt, na één applicatie op twee spiegels van een Mercedes Vito is er dus 9 gram verbruikt. Dit zijn grotere spiegels dan op de gemiddelde gezinsauto.
  Ik schat dat je zeker zes spiegels moet kunnen doen met één flesje.

  De werking
  Ter controle van de werking is er met een pompkan water op de spiegel gespoten, dit is geen natuurgetrouwe weergave van hoe de regen eventueel op je spiegeloppervlak komt. Het effect is echter verbluffend: het water stuitert werkelijk van de spiegel af en de spiegel is ook nagenoeg onmiddellijk druppelvrij. Wat mij betreft functioneert de Mirror Coat in deze opstelling perfect. Het dagelijks gebruik wordt natuurlijk the proof of the pudding.


  Nieuwsgierig geworden naar dit product? Het is verkrijgbaar in onze favoriete webshop:
  http://www.waxworld.nl/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=115_186&products_id=102444
  Laatst bewerkt: 5 apr 2018
 2. Tom

  Tom Active Member

  Ik was al een tijdje aan het bedenken wat ik op mijn spiegels ging smeren, bijvoorbeeld een coating of een product als clearvue, maar dit zou wel eens het ei van columbus kunnen zijn dus?!
  Zou mijn spiegelverwarming nog roet in het eten kunnen gooien?
  Neem aan dat je de spiegels ook nog even schoongemaakt hebt met ceriglass of iets dergelijks?
 3. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  "We starten met het goed reinigen (bijvoorbeeld met CarPro Eraser) van het spiegeloppervlak. Een goede voorbereiding is het halve werk."
  Ja dus niet specifiek met Ceriglass maar wel met Eraser.

  Ik las dat spiegelverwarming de werking niet zou beinvloeden.
  Tom vindt dit leuk.
 4. Tom

  Tom Active Member

  Met alleen eraser krijg je ze toch niet spiegelglad :D, maar dat ze ontvet moeten worden had ik al begrepen;)
 5. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  Gezien de werking was het blijkbaar voldoende maar een behandeling met Ceriglass zal het misschien nog beter maken. Voor de volgende applicatie neem ik het zeker mee.
 6. Tom

  Tom Active Member

  Werkt flitsend op je filmpje! Heb het maar vast in mijn digitale mandje gegooid!
  BlackPassat vindt dit leuk.
 7. Stefan

  Stefan Administrator Medewerker

  BlackPassat vindt dit leuk.
 8. Marcel1973

  Marcel1973 New Member

  Mooie review.
  Ik had het een keer “geprobeerd” te gebruiken. Ik begreep weinig van al die chinees/japanse tekens en heb het maar gewoon aangebracht.
  Omdat ik niet wist dat ik een uur/twee uur moest wachten, vond ik het maar een vieze vette bende na een twintig minuten en ben als een gek gaan boenen om het er weer af te krijgen.

  Na deze review toch maar weer eens gebruiken dan. Thnx!
  BlackPassat vindt dit leuk.
 9. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  Naar aanleiding van de opmerking om het glas eerst met Ceriglass te polijsten heb ik vanmiddag de spiegels van de CC aangepakt.
  Eerst met Ceriglass gepolijst, en afgenomen daarna nog even met Eraser ontvet.
  Nog even uit laten wasemen en toen het tunneltje van karton aangebracht rond de spiegel
  De Glaco Mirror Coat weer opgebracht, het leek nu wat langer te duren eer dat het glasoppervlak "drooggetrokken" was en het glas bleef ook langer wat melkachtig, dat was me gisteren niet opgevallen.
  glacocc.jpg

  Straks na het drogen nog even met de pompkan controleren of de werking naar wens is.
 10. Tom

  Tom Active Member

  @BlackPassat ik ben blij dat jouw japans zo goed is, hoeven wij de handleiding niet meer te ontcijferen!:D

  Voor wie liever de gesproken versie heeft:

  Laatst bewerkt: 3 apr 2018
 11. Matthijs

  Matthijs New Member

  Mooi spul als je het zo ziet, ik ben wel benieuwd wat de standtijd is, is die ook bekend? Of ligt dat aan het seizoen ivm vele regenbuien, hoeveelheid wassen e.d.?
 12. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  Over een standtijd is me niets bekend. Ik ga het in de loop van de tijd vanzelf ondervinden.
  Ik las wel op het wereld wijde web dat gebruikers waarschuwen om er vooral af te blijven. Dus niet met de washmitt erop (of zo weinig mogelijk) shampoo wordt ook afgeraden. Ik kan het me ook wel voorstellen want het moet een bijzonder hightech goedje zijn als je ziet hoe het water er direct op afketst.

  Nog een kleine observatie:
  Na een droogtijd van ruim twee uur was het spiegelglas mooi helder; van een waas was geen sprake meer (zie mijn opmerking in post 9 over het melkachtige effect)
  Om de werking even te controleren heb ik met de pompkan gekeken of het effect net zo prachtig was als op de spiegels van de Vito.
  Dat was inderdaad zo. Van een beter effect door de voorbewerking met Ceriglass is zo op het eerste oog niets te zien.

  Door mijn overdadig sproeigedrag zaten natuurlijk het zijraam en de deur onder de waterspetters. Dat kwam me op een pittige reprimande van @blackpassatjunior te staan. Hoe kon ik dat nou doen? Dat gaf toch alleen maar kalkvlekken?
  Beschaamd heb ik direct een flesje Spray & Wipe en een MF doekje gepakt om de spetters te drogen. Hier viel me echter direct iets bijzonders op: door het sprayen van de Spray & Wipe was er wat nevel op het spiegelglas terechtgekomen. Deze nevel bleef echter aan het spiegelglas hangen. Bijzonder toch? Water stuitert er direct af maar S&W blijft als kleine druppeltjes hangen op de spiegel. Ik had direct het idee dat ik de laag met Mirror Coat zou aantasten als ik met een doekje aan de spiegel zou komen ( ik had gelijk een beeld bij de "vieze vette bende" die @Marcel1973 noemde) om de druppels te drogen. Ik heb er maar voor gekozen om nogmaals met water te spoelen. Nu lijkt het eerdere effect weer terug.
  Matthijs, Tom, 5T-3F-4N en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 13. Matthijs

  Matthijs New Member

  Oke, wachten we de standtijd nog ff af.;)
  En hoe zit dat met het beslaan van de spiegels? Zoals vanmorgen zat er hier een laagje mist/dauw op, duurt altijd eventjes voor de spiegel dat wegwerkt met de verwarming, en zou mooi/ideaal zijn als dat het ook tegen gaat.
 14. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  Mijn "Spray & Wipe" spiegel zal toch opnieuw moeten vrees ik.
  De andere spiegel was echter mooi helder, geen spoor van dauwdruppels of wat dan ook.
  Laatst bewerkt: 4 apr 2018
  Matthijs vindt dit leuk.
 15. Woody

  Woody V.I.P. Member

  BlackPassat vindt dit leuk.
 16. Cavemania

  Cavemania V.I.P. Member

  Mooie review @BlackPassat. Ik ben benieuwd hoe het gaat op termijn met wassen etc. Lees in je review dat je voorzichtig moet zijn met waswater op de coating etc. Dat is natuurlijk moeilijk te voorkomen. Maar ook in de regen zit veel meer dan water alleen.
  _Maarten_ en BlackPassat vinden dit leuk.
 17. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  Na een dag of tien even een update.
  Bij zowel @blackpassatjunior als bij mij overheerst op dit moment toch een lichte teleurstelling over het product.
  Bij mij komt dat voornamelijk doordat de rechterspiegel continu een lichte waas houdt. De linkerspiegel was al niet meer optimaal doordat er een nevel van Spray & Wipe (zie post # 12) op terecht was gekomen. Beide spiegels hebben 's morgens veel aanhangende druppels.
  Bij de Vito van @blackpassatjunior waren vanmorgen de spiegels beiden flink beslagen. Omdat goed zicht belangrijker is dan het behoud van een coating heeft Kenneth toch maar met een trekkertje de spiegels drooggetrokken. Het is logisch dat het product het beste functioneert als je er verder van afblijft maar je zult iets moeten als je 's morgens weg wilt rijden en de spiegels zijn beslagen. Electrisch verwarmbare spiegels zijn natuurlijk maar ten dele een oplossing want je wil toch niet eerst een aantal minuten wachten op het helder worden van de spiegels?

  Coat of coating?
  De naam van de Glaco Mirror Coat geeft mij direct de associatie met een coating. Omdat dit misschien niet helemaal terecht is hebben de mensen van Soft 99 wellicht bewust voor de term "coat" ipv "coating"gekozen.
  Dit wordt wat ons betreft niet waargemaakt, het product heeft absoluut niet de duurzaamheid die je verwacht van een coat(ing)
  Ik beschouw de review hiermee als afgerond, ervaringen en reacties blijven welkom.
 18. Matthijs

  Matthijs New Member

  Geen blijvertje in het assortiment, als ik het zo lees? En opzich snel dat het niet meer naar behoren werkt.
  Jammer, maar zo weet je wel weer wat het is.;)
 19. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  We maken het op dat dan weer wel, maar ik denk niet dat er een nieuwe verpakking aangeschaft wordt. Misschien vindt iemand anders het een fijn product dat kan natuurlijk best, maar ik ben er geen fan van geworden.
 20. Guido1985

  Guido1985 Active Member

  Ik zal het eens op mijn spiegels van mijn vrachtwagen spuiten. Daarbij is goed zicht in de spiegels net iets crucialers dan met de PKW.

Deel Deze Pagina