Bouncer's Slick Mick review

Moellib

Active Member
Hier is een review van de shampoo van bouncer's.
Het zal hetzelfde format volgen als de voorgaande reviews:
- Wat zegt de fabrikant (aka Jay the bouncer)
- Persoonlijke ervaring
- Resultaat
- Mening

De uitleg (van Bouncer's site)
20161201_160121.jpg

Slicker than a Dolphin wearing Raybans, smoother than a triple Gillette blade and safer than James May doing doughnuts in a 3 wheeler. Bouncer’s shampoo is a high concentrate blend with no fillers or added foaming agents.

Bouncer's Slick Mick Shampoo provides excellent cleaning ability and superb slickness across the paintwork. It is PH7 neutral so is product safe and wax safe. Used at a dilution rate of between 1-3 capfuls per 10 litre bucket (dependant on local water hardness) it offers outstanding value for money and falling in line with the brand offers the ‘famous’ ‘Fizz’ fragrance.
- High concentrate blend
- No fillers or added foaming agents.
- PH7 neutral so is product safe and wax safe
- Super Slick.


Vrij vertaald wordt er dus het volgende gezegd in een notendop:
- zeer geconcentreerd
- pH neutraal (pH 7)
- geen fillers of schuimvormende componenten toegevoegd
- hoge lubriciteit

Persoonlijke ervaring
De wagen waar ik deze shampoo heb op uitgetest is mijn eigen wagen. Er werd een hele (bier) brouwerij roadtrip mee afgelegd en stond dus een hele week buiten (in de vrieskou). Ook werden er veel kleine baantjes bereden die vol lagen met klei-zand. De wagen kwam er dus na een week (en plusminus 500 km) zo voor:
20161201_160133.jpg 20161201_160140.jpg 20161201_160146.jpg 20161201_160154.jpg

Vol met zand, zout (want het heeft er gevroren en dan zijn de strooidiensten er als de kippen bij) en de algemene roadfilm.
In mijn normale was-routine gebruik ik ook een voorwas met de schuimlans. Bij deze dacht ik bij mezelf hoe goed deze shampoo zou werken in deze stap (ik weet dat deze shampoo er niet voor ontwikkeld is, toch is het altijd leuk om te weten welke resultaten je er mee kan behalen en of het al dan niet een goede all-rounder is). Hieronder de toegevoegde hoeveelheid:
20161201_160317.jpg
Zoals je kan zien is dat niet zo veel (2 cm ongeveer). Het eerste wat me opviel toen ik de shampoo in de fles overgoot was dat de shampoo zeer viscues is (dus redelijk geconcentreerd, het is echt een stroperige shampoo). Als je dacht dat meguiars gold class al dik was, zal je achterovervallen van deze :D. Ook de geur is geweldig! de hele garage was in een mum van tijd geladen met een zoete, fruitige geur (zelfde geur als done and dusted) en ik vind hem veel beter ruiken dan de goldclass (vond ik altijd al een beetje chemisch ruiken). Na een rondje schuimen zag de wagen er zo uit:
20161201_161337.jpg 20161201_161343.jpg 20161201_161351.jpg
En na 10 minuten:
20161201_161831.jpg
De geproduceerde schuim is zoals een beetje lopend snot in vergelijking met de honeydew die ik bijna altijd gebruik. Maar het doet wel degelijk zijn ding (foto van het afgevallen schuim, er is duidelijk te zien dat het de oppervlakkige vervuiling losweekt en meevoert):
20161201_161837.jpg
Na het afspuiten van de foam:
20161201_162452.jpg 20161201_162506.jpg
er is duidelijk te zien dat merendeels van de vervuiling wel weg is, ook is de "traffic film" een stuk aangetast (lees weggehaald) door deze stap. Al bij al een goede reiniging voor een shampoo die niet ontwikkeld is als snowfoam. In vergelijking met CG Honeydew of met dodo juice apple ifoam zit deze gelijk aan honeydew: de apple ifoam is goed voor relatief zware vervuiling, terwijl honeydew en slick mick eerder voor onderhoudswasbeurten zijn. Kortom ben ik wel tevreden over de schuimlanscapaciteiten van deze shampoo en zeker een leuke aanwinst voor alleen al snowfoamen (kan ik wat afwisselen met geurtjes en kleurtjes :D).

Dan op naar de gewone wasbeurt: 3 dopjes (of beter gezegd, 3 gulpjes) in de was emmer en 3 in de wielemmer.
De shampoo zelf schuimt weinig als je je auto wast (komt door het feit dat er geen schuimemulgatoren zijn toegevoegd aan de shampoo denk ik) maar is geen nadeel: afspoelen erna is gemakkelijk. Tijdens het wassen glijdt je mitt werkelijk over de lak en heb ik je al verteld over de lekkere geur? Ze is maar een klein beetje verslavend :D.

Resultaat
Erna heb ik de wagen afgedroogd met de CSF delerium en bouncer's done and dusted (ik spuit de doek 2 keer in met deze quick detailer en doe ik paneel per paneel (doek is ook in 4 delen gevouwd om per categorie van paneel een propere droogdoek te hebben, en de QD zorgt ervoor dat de droogdoek beter over de lak glijd). De auto heb ik binnen moeten zetten omdat het buiten al donker werd :confused::mad:.
20161201_174138.jpg

Mening
De shampoo is eigenlijk een goede all-rounder met een zeer lekkere geur. Groot pluspunt is de stroperigheid ervan en dat je niet zo veel nodig hebt om de auto volledig te doen (inschuimen, wielen en lak).

Lubriciteit is wel zeer goed.Daarom zet ik deze dan ook zo op mijn ranking van lubriciteit:
Meguiars gold class = Slick mick= GC V7 >Carpro iron-x soap=GC glossworkz=Citrus wash+ gloss= Mr. Pink> Clean slate. (deze lijst zal nog uitgebreider worden, heb nog dodo juice born to be mild en reset te testen).

Qua glans dat er is toegevoegd na het wassen, valt deze shampoo zo in de ranking:
Glossworkz=V7=citrus wash+gloss=Mr. Pink>Gold class = Slick Mick> iron-x soap = clean slate
Dit omdat er in deze shampoo geen glans versterkende middelen zitten en in die van chemical guys wel.

Reinigingskracht is zeer goed en ziet de ranking er zo uit:
Citrus wash + gloss > Slick mick = glossworkz= V7= iron-x soap=gold class=clean slate> Mr. Pink

En de geur, oh ja de geur :D zeer lekker, en de ranking is dan:
Slick mick > V7 = Citrus wash+gloss> glossworkz=Mr pink>clean slate > iron-x soap (duuh)

Qua concentratie (of hoe zuinig kan je er mee omspringen) staat hij bovenaan:
Slick mick > Gold class > glossworzk=V7= iron-x soap = Citrus wash + gloss > Mr. Pink > Clean slate

Moest ik de shampoo een score geven : 8 - 8,5/10

Dus nu de hamvraag uiteraard: Is deze shampoo een must-have. Persoonlijk zeg ik ja en nee tegelijk. Ja omdat het wel een degelijke shampoo is die doet wat het zegt. Nee omdat er ook nog goedkopere alternatieven zijn die iets onder of gelijk scoren met deze shampoo en net dat tikkeltje goedkoper zijn.
Maar moest het allemaal afhangen van onze geurreceptoren in onze neus, goh een dikke ja :D best ruikende shampoo dat ik tot nu toe al geprobeerd heb :cool: (misschien moet ik toch eens naar de dokter om te kijken of ik niet verslaafd ben aan die geur :D).

Dank je voor het lezen,
nog veel detail/poetsplezier en een zalige kerst en gelukkig nieuwjaar !
Moellib
 

TECHNIC

Active Member
Weeral een zeer uitgebreide review. Knap.
Ik mis nog één beoordeling... Hoe smaakt ie?
Zum Wohl!
 

BlackPassat

V.I.P. Member
Heerlijke review @Moellib. Tijdens het lezen kon ik de geur bijna ruiken. Gold Class is ook één van mijn favorieten, als deze nog stroperiger is zal hij mij ook best bevallen.
Laatste vraag: heb je Duragloss al eens gebruikt? Ik ben benieuwd waar deze zou eindigen in je lijstje.
 

Moellib

Active Member
Heerlijke review @Moellib. Tijdens het lezen kon ik de geur bijna ruiken. Gold Class is ook één van mijn favorieten, als deze nog stroperiger is zal hij mij ook best bevallen.
Laatste vraag: heb je Duragloss al eens gebruikt? Ik ben benieuwd waar deze zou eindigen in je lijstje.
@BlackPassat ik heb die nog niet gebruikt, ik vind hem ook niet direct op de site van waxworld :(. Staat wel al op mijn verlanglijstje :D
 

BlackPassat

V.I.P. Member
Helaas heeft WaxWorld de Duragloss niet in het assortiment. Ik heb ooit een gallon laten komen uit Engeland en een jaartje geleden was hij op. Mocht ik nogeens een flesje kunnen score dan zal ik zeker toeslaan.
 
Laatst bewerkt:

BlackPassat

V.I.P. Member
Inmiddels heb ik de Slick Mick van Bouncers ook in de collectie. Een hele fijne shampoo die goed over de lak glijdt, en inderdaad heerlijk ruikt. In de dosering is deze shampoo ook redelijk zuinig.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan