Carpro essence

Chickenlal

New Member
Ben nu pas klaar, hopelijk morgen een beetje droog om beter resultaat te kunnen zien. Maar moet zeggen de Essence verwerkt wel lekker eigenlijk. De lak was heel goed dus heb gewoon de pad voor glans genomen. Twee of 3 keer ff een MF cutting pad genomen om even een krasje te verwijderen en ging allemaal lekker.

Morgen misschien foto's nemen afhankelijk van wat het weer toelaat...
 

Martijn

Active Member
Eigenlijk benieuwd of je met Essence nog moet oppassen met rubbers en plastic ivm wit uitslaan?
 

Moellib

Active Member
@Stefan, weet je ongeveer hoeveel cut je kan behalen met carpro essence en een MF cutting disc ? evenveel als M105 of eerder tussen M105 en M205 ?
 

Stefan

Administrator
Forumleiding
Mijn gevoel zegt me ergens tussen m105 en m205 maar af en toe verbaast me de cuttingfactor me nog wel eens icm microfiber. Omdat de Essence ook vullende eigenschappen heeft kiezen,wij ervoor om de lak eerst swirl vrij te krijgen en dan pas Essence te gebruiken maar daar is iedereen natuurlijk helemaal vrij in...
 

Kilometervreter

überspammer
Omdat de Essence ook vullende eigenschappen heeft kiezen,wij ervoor om de lak eerst swirl vrij te krijgen en dan pas Essence te gebruiken maar daar is iedereen natuurlijk helemaal vrij in...

Duidelijk maar als je hierna een glascoating zet zou je mijn inziens toch ook de gevulde imperfectie af moeten schermen en zou deze bij normaal gebruik niet meer terug moeten komen, of maak ik hier een denkfout?
 

Stefan

Administrator
Forumleiding
Nee hoor, hier maak je helemaal geen denkfout, we hebben tijdens een test direct na het aanbrengen van de Essence de lak afgenomen met Eraser en APC en er kwam echt geen swirl tevoorschijn. Dus of deze waren effectief verwijderd of zodanig goed gevuld dat zelfs met aggressieve middelen de fillers niet konden worden verwijderd. Wij kiezen er gewoonweg voor om eerst de lak swirlvrij te maken voordat we met Essence aan de gang gaan,,dat is gewoon een kwalitatieve en een gewetenskeuze, maar wel met de wetenschap dat als er nog een verdwaalde swirl mocht zijn dat deze dan alsnog door de Essence wordt getackeld.
 

Chickenlal

New Member
In plaats van stap 3, 2 ,1 te polieren indien redelijk wat correctie nodig is. Zou je kunnen starten met een stap 3 cutting polish zoals ik vaak gebruik Scholl Concepts S3 en dan onmiddelijk afwerken met Essence? In plaats van eerst nog eens S17 en dan finishen met S40.
 

ArjanD300

Premium Member
Niemand al eens met een wax geprobeerd boven op de essence ?

Heb hem in de winkelmaand staan, dus ben ik de eerste die het gaat proberen ?
Gaat vanavond de deur uit, levering hoop ik zaterdag :rolleyes:;)
 
  • Leuk
Waarderingen: leon

Stefan

Administrator
Forumleiding
Persoonlijk zou ik alleen de Finish stap vervangen door Essence, maar het ligt er helemaal aan hoe de lak eruit ziet na de cutting stap.
 

Ketoembar

V.I.P. Member
image.jpeg image.jpeg
Niemand al eens met een wax geprobeerd boven op de essence ?

Heb hem in de winkelmaand staan, dus ben ik de eerste die het gaat proberen ?
Gaat vanavond de deur uit, levering hoop ik zaterdag :rolleyes:;)

Hier een auto die begin December is afgepolijst met essence en afgetopt met Dodo Purple Haze.
Afgelopen weekkend is de auto voor het eerst weer gewassen.
 

ArjanD300

Premium Member
Jaja bestelling is eruit :D Waxen staan zat hier.
Maar laat ook Sonax PNS mee komen.

Daarnaast word het toch steeds weer ietsje verleidelijker om VOORAL de neus in glas te zetten.....maar voorlopig niet....
 

Nieuwste berichten

Bovenaan