Check The Fleck

Moellib

Active Member
Dit is een review (of een poging tot) van Bouncer's check the fleck.
deze review zal opgedeeld worden in verschillende stukken:
- Wat zegt de fabrikant (aka Jay the bouncer)
- Prep werk, persoonlijke ervaring
- Resultaat
- Mening

De uitleg (van de Bouncer's site)
3d84ff1113fb261ecf33e84815814b3d.image.120x120.gif

Bouncer's 'Check the Fleck' is a wax specially formulated to vehicles with Metallic/Polychromatic paint finishes.

This recipe that contains no added colouring or fillers, has taken over 18 months to fully formulate & research. It features High Refractive Index ingredients that allow increased optical dispersion & high clarity from this type of paint finish.

When applied as a Last Stage Protection onto clean decontaminated paintwork, it will visually intensify the different metallic 'flecks' within the paint and show depth of colour across the vehicle.

Intricately formulated with advanced sealant ingredients + highest Grade T1 Carnauba wax & specialist oils. It will offer a good 4 months+ protection & a visual appearance that is second to none. Especially blended for Metallic, Polychromatic and Candy Flip paintwork..

Features
- Intricately formulated with advanced sealant ingredients
- Handmade and Handpoured to a unique blend in the UK
- 4-5 month Durability
- Especially blended for Metallic, Polychromatic and Candy Flip paintwork
- Increased optical dispersion & high clarity.


Vrij vertaald wordt er het volgende in een notendop gezegd:
- Sealant/wax combo
- 4 a 5 maanden standtijd
- zorgt voor een "pop" van de metallische lak
- meer diepte van de metallische lak
- bevat geen fillers of andere ingrediënten die zouden kunnen hinderen met de glans (dus je kan er geen krasjes mee verbergen

Prep werk/ Persoonlijke ervaring
Ik heb mijn wagen een winter prep gegeven deze week en ik dacht om deze wax nog eens te gebruiken (ik heb deze wax al eens op de wagen aangebracht in februari dit jaar).
Zoals staat aangegeven op de container aan de onderkant dient deze wax aangebracht te worden in een dun laagje in cirkelvormige bewegingen. De wax moet je laten zitten voor 1 tot 3 minuten (afhankelijk van de temperatuur) vooraleer deze af te nemen.

Dus na het rondje polijsten opgevolgd door een rondje van carpro eraser, was dit het geschikte moment om de wax aan te brengen volgens de instructies.
Paneel per paneel heb ik de wax aangebracht en weer verwijderd. Ik kan je zeggen dat je de wax zeker niet te lang op het paneel moet laten zitten want het is echt een ellebogenwerk om deze er dan af te krijgen.

Resultaat
Hier zijn een paar foto's van wagen als hij in de wax is gezet:
20161120_234222.jpg
20161120_234347.jpg

Mening
Het is een aangename wax om mee te werken (als je ze teminste niet laat opdrogen op de lak) en smelt in het applicator padje zoals een warm mes door boter. Het dun aanbrengen is geen probleem en de geur valt op zich mee (ik kan er niet echt iets op plakken, maar hinderlijk ruikt hij zeker niet. Wel af en toe eens een subliem chemisch geurtje wat waarschijnlijk komt door de sealant of het kan ook aan mij liggen mits ik een beetje verkouden ben).
Qua standtijd haal je zeker 5 maanden (het is een auto die dagelijks wordt gebruikt en ook ieder weekend gewassen wordt) . Zoals eerder hierboven vermeld heb ik de wax al eens aangebracht in februari dit jaar en hij zat er nog op eind juli. Ook in augustus had ik nog een mooie beading en sheeting van het water wat waarschijnlijk wel te danken is aan het feit dat ik af en toe eens topte met done and dusted (om de 3 wasbeurten ofzo).
Is hij zuinig? ja zeker, zo een potje van 100 ml kan je gemakkelijk 15 tot 20 (misschien zelfs 25 keer als je echt zuinig bent) keer je auto mee waxen. Zelfs na 2 keer heb ik nog genoeg wax over (er zit een klein kuiltje in).
Over de container zelf ben ik wel wat minder positief, het deksel is soms moeilijk op te draaien en ik heb een gevoel dat deze toch niet 100% luchtdicht is. Qua stevigheid heb ik zeker niet te klagen, het is een stevige plastieken container.

De looks zelf vind ik ook niet mis. Het is een glas achtige look, en de metallische deeltjes komen er echt wel uit (tenminste in de zon) tijdens de lente en zomerdagen van dit jaar. Ook geeft deze wax wel een diepe look op de lak. Natuurlijk geeft deze wax geen "wet look" omdat er een sealant in zit (daarvoor moet je echt naar zuivere carnauba waxen gaan kijken).
Deze namiddag heeft het lichtjes gedruppeld bij mij thuis, dus heb ik ineens een foto gemaakt van de beading. Er viel niet veel regen, maar ik kan je zeggen dat als het echt giet, de waterparels zeer mooi en uniform zijn (en groot). Qua sheeting is deze wax ok.
20161121_133429.jpg

Ik hoop dat je genoten hebt van mijn (poging tot een) review. Graag zou ik feedback willen hebben wat er qua informatie meer in zou moeten staan of hoe de layout een gewijzigd moet worden.

Nog veel detail plezier gewenst,
Groetjes,
Moellib :cool:
 

Srt4

Premium Member
Nou , ik vond het een leuke rieview .
Een paar foto's voor/na is ook altijd wel leuk .
Liefst in de zon natuurlijk .
 

Nieuwste berichten

Bovenaan