Dagje polijsten Opel Astra j

Snappy

Member
Aardig poosje kunnen werken aan de auto vandaag. De lak is door de vorige eigenaar echt slecht behandeld, volledig onder de dikke swirls. Uiteraard gewassen, iron remover, gekleid enz. Testspot met Angelwax medium cut/oranje pad gaf veel te weinig resultaat. Besloten om de flashpad erbij te pakken, en een verbluffend resultaat. Hierna gefinished met Carpro Reflect/witte quantum pad. De Carpro Reflect is echt geweldig om mee te werken en een verbluffend resultaat.
Je hebt niets te veel gezegd @Stefan, zo gauw als je het lichtjes begint door te werken zie je een bak met glans verschijnen. Nogmaals bedankt voor het advies!
6924C5A7-023F-4F30-A2F9-54CBC24ABE34.jpeg 31BAE44B-39C9-4031-95C9-CB4A8460C352.jpeg
 

Stefan

Administrator
Forumleiding
Staat er inderdaad prachtig bij @Snappy , met een geweldige glans. Heb je de Flashpad gebruikt met medium Angelwax?
Reflect blijft gewoon iedere keer maar weer verbazen, soms denk je dat de glans niet hoger kan en met een rondje Reflect breng je het dan toch weer naar een ander level. Goed gedaan in ieder geval!
 

Snappy

Member
@Stefan, ja idd de medium Angelwax met Flashpad. Hierna de Reflect met de witte quantum pad. Gekozen voor de light polishing pad icm Reflect omdat de flashpad toch best heftig is. Zou een rondje met de glosspad nog verschil gaan maken? Ik ga hem vandaag iig eerst in wax of sealant zetten, daar kwam ik gisteren helaas niet meer aan toe. Ik zit te denken aan collinite of reload afgetopt met een show wax. Ik heb zeker ruim 90% resultaat gehaald, de serieuzere krassen die ik je eerder liet zien bij de handgrepen zijn niet verminderd. Denk dat dit schuren word en ga dat heel voorzichtig zelf proberen binnenkort.
 

Snappy

Member
Zou 1000 grid hier voldoende zijn en zijn hier flexibele schuurblokjes/schijfjes voor te verkrijgen? Het is wel duidelijk dat iemand met een hoop ringen om dit zo mishandeld heeft:D, de krassen zitten rond bijde handgrepen aan bestuurderszijdeCE02D4C2-B5A1-4E80-BF7D-6506236AA8D5.jpeg
 

BlackPassat

V.I.P. Member
Begrijpelijk dat je behoefte hebt aan een indicatie @Snappy maar om op basis van een foto te zeggen "ja of nee dat gaat lukken" vind ik erg moeilijk. Maar in ieder geval vind ik 1.000 al vrij grof om mee te beginnen. Zou best kunnen dat uiteindelijk blijkt dat je het nodig hebt, maar ik zou fijner starten en indien nodig opschalen.
Kovax en Hamach hebben mooie oplossingen om te schuren.
 
Laatst bewerkt:

Snappy

Member
Bedankt voor de linkjes @BlackPassat, enig idee hoe groot de polijstschijfjes van hamach zijn? Lijken me ook erg handig om de randjes van de steenslagschade wat op te knappen voordat ik met chipex aan het werk ga.
 

BlackPassat

V.I.P. Member
Uit de productinformatie van Hamach: "De doorsnede van het schijfje is 35mm en is voorzien van gegolfde randen waardoor wordt voorkomen dat de rand in de lak kan snijden".
 

Stefan

Administrator
Forumleiding
Ik vind 1000 ook best grof, zeker ondat er dan nog een aantal stappen erna genomen moeten worden die allemaal lak afnemen. Soms kom je zelfs met 3000 al een heel eind.
 

Snappy

Member
Ik bestel binnenkort zo’n setje schijfjes met het blokje, is er voor steenslag nog iets anders verkrijgbaar @Stefan? Net zoiets als die touch up tips maar dan om de randjes van de steenslagschade wat op te schuren?
 

Nieuwste berichten

Bovenaan