Help !! keuze stress Rupes of Flex?

RenKoc

New Member
Op dit moment ben ik zeer tevreden gebruiker van de Rupes Bigfoot LHR15 Mark III. Alleen de lastige kleine delen zoals hoekjes, lijsten, bumperwerk en/of bolling in plaatdelen zijn allemaal lastig te bereiken.

Daarom heb ik mijn zinnen gezet op de Rupes Nano (short of) Longneck: http://www.waxworld.nl/shop/machines/polijstmachines/rupes-bigfoot-nano-ibrid-long-neck

Of

De Flex PXE80 Nano Polisher als actiebundel: https://www.waxworld.nl/shop/merken/flex/flex-pxe-80-voordeelbundel?zenid=f5ao6nj7v98evc7e62koe6cus5

Nog even los van de prijs, waarom zou ik voor de Rupes of voor de Flex moeten kiezen?
 

Bijlagen

  • 20200601_101208.jpg
    20200601_101208.jpg
    283,2 KB · Weergaven: 0

BlackPassat

V.I.P. Member
Sommigen zullen van hun stoel rollen dat ik roep: "kies de Flex"
Ik als echte Rupesfan heb de Ibrid Nano eruit gedaan en de PXE80 gekocht. Het ding noem ik liefkozend PiXiE.
De reden dat dit de betere keurs is, is de bouwkwaliteit. Die is echt beter dan van de Ibrid.
Rupes verdient krediet voor de ontwikkeling van een machine die zowel roterend als excentrisch kan polijsten maar Flex heeft dit gegeven verbeterd.
Het wisselen alleen al om van roterend naar excentrisch te gaan duurt bij de Rupes enkele minuten en bij de Flex 10 seconden (en dan op je gemak he)
 

BlackPassat

V.I.P. Member
Mijn eerste reactie was direct uit mijn hart en gevoel.
Eigenlijk moet je bij dit soort vragen natuurlijk altijd naar de vrager terug: hoe vaak gebruik je hem, wat ga je er precies mee doen etc. etc.
De Rupes is absoluut kleiner uitgevoerd en daarmee zul je ermee in hoekjes komen waar je misschien met de Flex niet komt. Inmiddels zijn er aftermarket aanbieders die hulpstukjes aanbieden voor de Flex die de PiXiE iets beter in kleine hoekjes laat manoeuvreren.
De Flex heeft geen vaste verbinding met het stroomnet, bij de Rupes kun je met 220 volt werken. Dan heb je wel een behoorlijke bult achter de machine -die de balans verstoort- en een redelijk stug snoer.
Bij de Rupes is de 220volt mogelijkheid ook echt een extra omdat de accu's toch wel wat puf tekortkomen in sommige gevallen.
De accu's van de Flex (2 stuks) zijn echter in 37 minuten vanaf leeg weer helemaal vol te laden. Omdat je met een volle accu zeer intensief een uur kunt werken zul je bij een goede laaddiscipline nooit zonder power zitten

Succes met je keuze.
 

RenKoc

New Member
Dankjewel BlackPassat !! In de tussenliggende periode heb ik ook een aantal Youtube filmpjes bekeken. Van Unboxing door Waxworld tot en met reviews van de specialisten. Allen zijn het erover eens. De één is niet beter dan de ander. Beide apparaten zijn top waarbij de Flex wordt geprezen om zijn snelheid van switchen van roterend naar excentrisch.

Daarnaast vraag ik mij nog af of ik poetssysteem van Rupes kan gebruiken op de Flex en dan bedoel ik de pads en compound?

Ik kan me namelijk zo voorstellen dat een andere combinatie van pads het eindresultaat (nadelig) kunnen beinvloeden.

Wat is jullie ervaring?
 

Dirk Post

Premium Member
Ik heb de Pixie ook.
En betreft merk of keuze pads/ polijstmiddelen moet je imo niet te zwaar aan tillen.
Gewoon uitproberen, is mijn motto.
Ik heb er al redelijk wat mee gewerkt, met verschillende merken pads,(ook Rupes
en polijstmiddelen( ook Rupes), maar heb geen enkele hinder of ongemak ondervonden, van welk merk ook!
Het blijft imo wel steeds weer uitproberen welke combo pad/ polisher bij welke stap je kiest, en bij welke lak wat je
kiest om te gaan gebruiken.
 

RenKoc

New Member
Allen bedankt voor de hulp !! Vanmiddag ben ik naar Zevenbergen afgereisd en ben ik de gelukkige eigenaar geworden van een nieuwe Flex Pixie !! Erg blij met de aanschaf die ik morgen direct ga uitproberen op een BMW 530i en X5 M. Altijd weer fijn om bij Waxworld in de winkel iets aan te schaffen... Ging alleen met meer naar huis dan voorzien?! :( ;) :)
20200718_173859.jpg
 
Laatst bewerkt:

Esmid

New Member
Kan je uit ervaring vertellen dat je er geen spijt van zal krijgen. Ik hsd een ibird en nu een pxe. Ibrid heeft zijn voordelen ivm de dunne hals maar dat was naar mijn mening ook het enige voordeel. De pxe is even wennen ivm het instellen van het toerental tijdens het werken etc maar eenmaal gewend is het een machine waar je niet meer zonder kan. Kijk even naar de aftermarket verlengstukken(duitse site) deze kunnen zeer goed uitkomen.

Veel plezier er mee.
 

lucky

New Member
Dit review-je mij keuze bepaald mij volgende polijst machine een PiXiE dus Lijkt mij wel handig voor spatborden te polijsten
Ik heb een dap-900 na een tijdje polijsten wordt die best wel zwaar vooral bij verticale vlaken
 

Nieuwste berichten

Bovenaan