@
nicknameless
Vraag 1) Het is juist de bedoeling dat dit een beetje druipt, en rookt zodat de rook smaak in je vlees trekt, zolang je je deksel dicht houdt ontstaat er ook geen vuur.
Inderdaad indirect kan maar krijg je je speklapjes niet lekker knapperig zoals ze moeten zijn vind ik
.
vraag 2) Ik zou een volle brikettenstarter vullen en deze kolen aan 1 kant van je Q leggen, hierdoor heb je een direct gedeelte en indirect gedeelte om je vlees zoals worsten na te laten garen. Zoals je zelf al schreef bbq-en jullie met zijn tweeen en heb je ruimte genoeg, ik neem aan dat je niet 1.5kg vlees gelijk op je Q gooit
. Hierdoor krijg je ook een hogere temp aan je directe kant en kan je het rustig na laten garen aan de andere kant, nu heb je alleen directe warmte en kan je eigenlijk niet even rustig zitten, je moet zeer attent zijn omdat anders je vlees door de directe warmte verbrand.
Vraag 3) Je kan er zonder problemen briketten bijgooien, ikzelf gebruik de long life briketten van Weber en heb zonder probleem 4 uur warmte, afhankelijk uiteraard hoe hoog ik de temp wil. Als je je luchtinlaten onder in de Q helemaal open en in je deksel helemaal open hebt staan heb je de hoogste temp en gaan je briketten uiteraard het snelst!
Mijn briketten verbranden eigenlijk ook altijd allemaal, ik zet de schuiven helemaal open als ik klaar ben en ze branden voor 90% op.
Ik hoop wel dat je lekker gesmikkeld hebt trouwens!