Kilometervreter
überspammer
Op verzoek van vele (twee) ga ik hier een topic openen waar je je BBQ kunsten in kwijt kan.
Alles is welkom van zwart van buiten en rood van binnen tot hoogst culinair kan je kwijt hier.
Ik zelf heb een Weber one touch premium van 57 cm met het Weber Gourmet systeem erbij met Seargrate, wokpan en pizzasteen. De Weber staat hier gemiddeld twee keer per week aan.
Een van mijn favorieten is en blijft spare-ribs, hier mijn recept.
Ongemarineerde ribs eerst het buikvlies van verwijderen en allerlei frutseltjes en losse stukjes.
Dan de marinade
8 eetlepels zoute soja
2 eetlepels olie
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1/2 limoen
2 rode spaanse pepers
8 tenen knoflook
7 cm gemberwortel.
Honing
eerst de soja, de suiker , de olie en de limoen(uitgeperst) goed mengen
de peper, knoflook en gember zo klein mogelijk snijden en ook erbij mengen. Uurtje laten staan.
Dan de ribs met deze marinade insmeren en in een plastic zak doen. dit minimaal een nacht in de koelkast leggen met om de paar uur de zak even omgooien zodat de marinade zich goed verspreid.
Voeg 5 volle eetlepels honing toe aan de overgebleven marinade en zet dit ook in de koelkast.
De volgende dag je BBQ aansteken op de indirecte wijze (dit is wel een lang verhaal moet je even op googlen) of zie hier http://www.bluesmoke-bbq.nl/037splitgrill/split_grill.php Dit is echt veel makkelijker dan dat het eruit ziet!
Nu lekker gaan zitten met een wijntje of een biertje, als je BBQ lekker op ca 110 graden de spare ribs erop, niet boven de kolen uiteraard en lekker 4\5 uurtjes laten roken.
Schaal met bier boven de kooltjes om het lekker sappig te houden.
De laatste 1 1/2 uur je ribs met de overgebleven marinade insmeren zodat ze een mooie bruine kleur krijgen.
Echt zalig als het klaar is! Je kan je ribs zonder tandjes van de botjes afknabbelen.
Eetse!
Oja, ga noooooooit BBQ-en als je haast hebt, BBQ-en is onthaasten en moet je altijd op je gemakkie en het liefst met een lekker glaasje en in goed gezelschap doen
Alles is welkom van zwart van buiten en rood van binnen tot hoogst culinair kan je kwijt hier.
Ik zelf heb een Weber one touch premium van 57 cm met het Weber Gourmet systeem erbij met Seargrate, wokpan en pizzasteen. De Weber staat hier gemiddeld twee keer per week aan.
Een van mijn favorieten is en blijft spare-ribs, hier mijn recept.
Ongemarineerde ribs eerst het buikvlies van verwijderen en allerlei frutseltjes en losse stukjes.
Dan de marinade
8 eetlepels zoute soja
2 eetlepels olie
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1/2 limoen
2 rode spaanse pepers
8 tenen knoflook
7 cm gemberwortel.
Honing
eerst de soja, de suiker , de olie en de limoen(uitgeperst) goed mengen
de peper, knoflook en gember zo klein mogelijk snijden en ook erbij mengen. Uurtje laten staan.
Dan de ribs met deze marinade insmeren en in een plastic zak doen. dit minimaal een nacht in de koelkast leggen met om de paar uur de zak even omgooien zodat de marinade zich goed verspreid.
Voeg 5 volle eetlepels honing toe aan de overgebleven marinade en zet dit ook in de koelkast.
De volgende dag je BBQ aansteken op de indirecte wijze (dit is wel een lang verhaal moet je even op googlen) of zie hier http://www.bluesmoke-bbq.nl/037splitgrill/split_grill.php Dit is echt veel makkelijker dan dat het eruit ziet!
Nu lekker gaan zitten met een wijntje of een biertje, als je BBQ lekker op ca 110 graden de spare ribs erop, niet boven de kolen uiteraard en lekker 4\5 uurtjes laten roken.
Schaal met bier boven de kooltjes om het lekker sappig te houden.
De laatste 1 1/2 uur je ribs met de overgebleven marinade insmeren zodat ze een mooie bruine kleur krijgen.
Echt zalig als het klaar is! Je kan je ribs zonder tandjes van de botjes afknabbelen.
Eetse!
Oja, ga noooooooit BBQ-en als je haast hebt, BBQ-en is onthaasten en moet je altijd op je gemakkie en het liefst met een lekker glaasje en in goed gezelschap doen
Laatst bewerkt: