Kan ik een Bigboy gebruiken voor tussentijds pad onderhoud

RenKoc

New Member
Op dit moment overweeg ik een compressor aan te schaffen voor het drogen van de auto maar vooral voor het tussentijds schoon blazen van mijn pads.

Op dit moment droog ik de auto met een droogdoek en reinig ik de pads met de Rupes Claw pad Tool.

https://www.waxworld.nl/shop/merken...law-pad-tool?zenid=8qiqcif6c6mr3e5scutqi074a3

Dat werkt op zich prima en toch merk ik dat ik met perslucht langer effectief door kan gaan met één pad. Ook het schoonmaken van de pad na afloop met sop is eenvoudiger omdat er met het tussentijds uitblazen van de pad minder residu achterblijft in de pad.

Nu ik mij aan het orienteren ben op een olievrije compressor met een werkdruk van zes bar liep ik per ongeluk tegen de Bigboy BlowR Pro aan.

https://www.waxworld.nl/shop/merken/bigboi/bigboi-blowr-pro?zenid=8qiqcif6c6mr3e5scutqi074a3

Is deze machine sterk genoeg om ook tussentijds de machine pads schoon te blazen of kan deze niet op tegen de power van een compressor?

Is aan de andere kant een compressor voldoende geschikt om een auto droog te blazen zoals een BigBoy dat kan?

Kortom, elk advies is meer dan welkom !!
 

Stefan

Administrator
Forumleiding
Goede vraag. Het is inderdaad handig om de pads tussentijds met lucht uit te blazen. Ik gebruik hier ook wel eens de Bigboi Pro voor. Een Bigboi heeft een veel grotere luchtverplaatsing dan je met een compressor gaat krijgen, daardoor moet je de pad echt goed vasthouden anders blaas je deze zo uit je handen. Een comprssor werkt daardoor net wat handiger. Met een compressor blaas je echter geen auto droog, de luchtverplaatsing is veel kleiner en geeft een smallere luchtstraal. Daarbij wordt de uitgeblazen lucht bij een Bigboi verwarmd en gefilterd wat natuurlijk bijdraagt aan het effectief én veilig te drogen.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan