Review Shinemate cordless polishers

Guido

Active Member
Ik gebruik inmiddels een tijdje naar tevredenheid de Shinemate 3 en 5 inch cordless polishers en ga daar maar eens een review aan wijden.
IMG_5020.jpeg
Tot nu toe heb ik altijd met Rupes machines gewerkt en ik zal deze daar mee vergelijken. De Bigfoot 15 mk3 vond ik altijd een hele fijne machine, maar het draadje bleef toch irriteren. Bovendien had de Rupes kuren, een keer een kabelbreuk en later een trigger die niet meer goed werkte. Ik had goede dingen gehoord over de Shinemate en de prijs kwaliteit zijn dik in orde.
In eerste instantie heb ik de EB351-5/15 gekocht met snellader en twee accus. Niet lang daarna de EB351-3/12 met nog een extra accu.

De machines liggen goed in de hand, balans is perfect. En om daar maar meteen mee te beginnen, het polijsten met deze machines werkt heel erg fijn en zonder draadje is een verademing. De 3 inch is ten opzichte van de Rupes mini zelfs een stuk ergonomischer.
IMG_5019.jpeg
De kracht is goed, ten opzichte van de Rupes heb ik het idee dat ik iets sneller geneigd ben één standje hoger te werken maar het zit dicht bij elkaar. Wel is het zo dat als de accu leeg begint te raken het iets minder wordt. Dat valt te voorkomen door hem iets eerder te wisselen voor een volle. Dat is wel een beetje inherent aan een accu machine. Ik dacht dat ik wel weg zou komen met 3 accu’s op 2 machines en het kan op zich wel maar als je een beetje wisselt met machines tijdens het polijsten dan blijft het behelpen, misschien toch maar een 4e accu bestellen…
De stabiliteit en rust in de hand is goed. Als ik iets om te zeuren zou moeten hebben dan is het dat de Shinemate niet helemaal traploos verstelbaar is. Er zit wel een wieltje op maar volgens mij schakelt die toch van 1 - 2 - 3 etc. De bigfoot kon je heel precies op elke stand zetten.
Met de 5ah accu weegt de machine 2.7kg tegen 2.6 voor een bigfoot dus dat is om het even.
Rupes heeft net draadloze versies aangekondigd van de bigfoot serie, eindelijk.. maar die lijken met lader en twee accu’s het dubbele te gaan kosten van de Shinemate!

Ik heb nu een aantal autos gedaan met de Shinemates en geen spijt dat ik ben overgestapt. Ze werken heerlijk, stabiel en krachtig, de prijs is goed en ik ga nooit meer terug naar een draadje ook al krijg je daar gewissel met accus voor terug. 5 uit 5 wat mij betreft!
 

BlackPassat

V.I.P. Member
Mooie review @Guido dank voor je input en visie.
Ik mag mezelf toch wel een echte "Rupes-fanboy" noemen maar de Shinemate machines hebben me ook in positieve zin verrast. Zelf heb ik voldoende bewegingsvrijheid met het 9 metersnoer van de MkIII, maar met een accu heb je ontegenzeggelijk meer bewegingsvrijheid.
Wat ook een groot voordeel van de Shinematemachines is, is dat de roterende beweging van de backingplate al zeer snel optreed, dus ik bedoel bij lage toerentallen.
Ik wens je nog veel plezier mét en van de Shinemates
 

Nieuwste berichten

Bovenaan