Rupes Mf pad (coarse)ervaringen

ric325i

Active Member
Recent heb ik een Rupes Mini in huis gehaald en de gele en witte Rupes pads gaan zeker aangeschaft worden alsmede enkele Scholl pads.
Ik zit er aan te denken om ook de Rupes blauwe mf pads aan te schaffen echter kan ik weinig vinden betreffende gebruikers ervaringen.
Dus ik had wat vragen:
Zijn deze een beetje duurzaam?
Corrigeren ze goed?
Bevallen de pads of juist niet?
Andere tips qua pads (3,5")zijn welkom.
 

Waxy

Member
De gewone blauwe/groene pads corrigeren goed op de mini. Van de groene pads zijn/waren er problemen met slijtage, maar volgens mij is dat inmiddels opgelost.
Mij bevallen ze i.i.g prima, ik ben zelf ook nog benieuwd naar de Rupes Mf pads (en Carpro gloss pads) icm reflect.
Van de Rupes Mf pads zijn diverse youtube filmpjes te vinden (bv
)
 
Laatst bewerkt:

ric325i

Active Member
Op youtube kun je veel zien maar ik hecht meer waarde aan praktijkervaringen.
Elk geval wel bedankt voor de reactie
 

Martijn

Active Member
Ik vond ze vreselijk, gebruik veel MF (ander merk) en had bij de mini ook een setje blauw en geel van Rupes besteld maar vond het helemaal niets. Heb eerlijk gezegd alleen de blauwe geprobeerd maar na 2-3 pogingen overgestapt naar foam.
Je mag ze wel overnemen mocht je interesse hebben 2 x geel & 2 x blauw (80/100) waarvan 1 blauwe even gebruikt is. PM me maar.
 

Martijn

Active Member
Na 1 sessie (dambordje) kreeg ik de pad al niet meer goed met de borstel, leek wel volgekoekt. Uitgewassen (padwasher) en opnieuw geprobeerde met minimaal polijstmiddel en pad koekte gelijk weer dicht. Weer uitgewassen en nogmaals geprobeerd met zelfde resultaat.
Misschien als je de pads schoonmaakt met perslucht dat het beter gaat maar dat heb ik helaas niet. Bij m'n andere pads (CG) gaat de bostel erover en zien er weer uit als nieuw tot een zeker moment dat ze echt schoongemaakt moeten worden uiteraard
 

ric325i

Active Member
Zelf geen ervaringen mee, ben wel benieuwd dus dit topic maar even volgen.
Afgelopen weekend heb ik mijn auto aangepakt met oa de Lake Country HD Oranje polishing pads en zijn mij goed bevallen. Zowel de blauwe als de rode versie gaan dus ook nog komen.
 

Chris van S.

Premium Member
Lake country HD pads zijn mij ook erg goed bevallen. Stevige pads zeker door de harde achterkant van de pads, daardoor erg prettig om met deze pads te werken, prettiger dan de rupes. Met Finishing LC pad heb ik super mooie resultaten bereikt. Echter vind de cutting van de blauwe (zwaarste pad) wat middelmatig, daarin zijn de blauwe en groene pads van rupes weer wat sterker. Mijn rupes microfiber ervaring is ook bij 1x gebleven. Ten opzichte van foam vond ik persoonlijk de verwerking van de MF pads ietjes lastiger. Wellicht had ik niet de goede lak tot mijn beschikking en werkte ik met de verkeerde methode. Maar zowel de blauwe als de gele MF pad lieten behoorlijk wat marring achter, juist terwijl ik hoge cut nodig had. Marring verdween overigens als sneeuw voor de zon met de oranje LC pad om vervolgens mooie diepe gloss achter te laten, dat dan weer wel...
 

Nieuwste berichten

Bovenaan