SEMA 2018

Stefan

Administrator
Forumleiding
Zoals jullie wellicht al via de Social Media kanalen zoals Facebook en Instagram hebben kunnen vernemen hebben we dit jaar de SEMA 2018 beurs in Las Vegas bijgewoond. Hier willen we graag een overzicht geven van een aantal zaken die we hebben gezien en ons zijn opgevallen.

CarPro
Het merk wat bekend staat om zijn kwalitatief hoogwaardige én innovatieve producten heeft op de SEMA een compleet nieuwe huisstijl geïntroduceerd. De nieuwe stijl werd bij iedereen zeer goed ontvangen en is naar mijn idee ook erg krachtig.
IMG_0449.jpg
IMG_0456.jpg Tevens heeft CarPro 3 nieuwe producten aangekondigd:

CarPro Elixir
CarPro Multi.X
CarPro CQuartz Skin

CarPro Elixir is de ultieme quick detailer met het gemak en de veelzijdigheid van Ech2o gecombineerd met de bekende CarPro keramische coating techniek. Deze geeft een uitstekende glans én hydrofobiteit en is duurzamer dan elke andere Quick Detailer. Het zal nog wel een maand of drie duren voordat deze bij ons beschikbaar is en de verwachte verkoopprijs is €15,95 voor 500ml
IMG_0452.jpg
CarPro Multi.X
Een goede voorbereiding is het halve werk, we zijn dan ook verheugd dat CarPro nu een goede APC (All Purpose Cleaner) in het assortiment heeft. De Multi.X is een concentraat en kan worden gebruikt op vrijwel alle oppervlaktes voor zowel het interieur als exterieur (ook op lak) De verkoopprijs zal waarschijnlijk op €9,95 voor 500ml komen en is daarbij ook nog eens heel vriendelijk geprijsd.
IMG_0451.jpg
CarPro CQuartz Skin
De ultieme coating voor alle wraps en ppf (paint protection film) CQuartz Skin is speciaal voor deze oppervlaktes ontwikkeld en geeft bescherming tegen UVA en UVB e n geeft een betere hechting dan reguliere coatings. CQuartz Skin maakt het oppervlak jarenlang extreem afstotend voor water en vervuiling.

Rupes
Rupes heeft op de SEMA de Rupes 15 en 21 mark III aangekondigd. Technisch is de machine weinig veranderd, de meeste veranderingen zijn aan de buitenkant te vinden. Het chassis is nu meer zoals de eerder uitgebrachte Rupes Bigfoot Mille en voorzien van twee rubbers om de machine op te leggen, heeft de variabele schakelaar, de zachte grip aan de voorzijde en 9 meter snoer. Ik heb zelf met de machine gewerkt en vind deze zeer stabiel en prettig in gebruik.
IMG_0480.jpg


BigBoi
We zijn nog maar net gestart met de distributie van de Bigboi BlowR machines in Nederland waarvan ik zelf al een echt fervent gebruiker ben. Op dit moment zijn er twee machines, de BlowR mini en de BlowR pro. Op de SEMA heeft Bigboi nu ook de Bigboi Buddi aangekondigd. Dit model wordt de goedkoopste van de 3 en wordt waarschijnlijk over een maand of 3 verwacht.
IMG_0436.jpg
IMG_0437.jpg
Chemical Guys
Chemical Guys heeft weer flink uitgepakt met een fraaie stand die zeer goed werd bezocht. Op zo’n beurs zie je ook echt de populariteit van dit merk. Ook zijn er een behoorlijk aantal nieuwe producten aangekondigd zoals de Wrapstar lijn speciaal voor gewrapte auto’s en een drietal Hydro producten (Hydro Slick Ceramic Creme Wax, Hydro Suds Ceramic Car Wash Soap en Hydro Charge Ceramic Spray Sealant)
IMG_0518.jpg IMG_0534.jpg IMG_0535.jpg IMG_0519.jpg IMG_0520.jpg IMG_0521.jpg IMG_0522.jpg IMG_0524.jpg IMG_0523.jpg IMG_0528.jpg IMG_0526.jpg IMG_0525.jpg IMG_0527.jpg IMG_0529.jpg IMG_0530.jpg IMG_0533.jpg IMG_0531.jpg IMG_0532.jpg
Tevens heeft Chemical Guys weer een hoop nieuwe, knotsgekke luchtverfrissers laten zien zoals Fresh Cut Grass (ruikt lekker J ) Buttered up (Popcorn) Crunch Bacon (even serieus, een luchtverfrisser die ruikt naar bacon???) en de On Tap Premium Beer Scent (gaat oom agent vast heel leuk vinden als je wordt aangehouden)

De Beer Scent Snow Foam Autowash is ook wel een hele leuke en ik verwacht zelfs dat dit nog wel eens een hardloper kan gaan worden.

Lake Country
Lake Country (bekend van de polijstpads verrast vriend en vijand met de ontwikkeling van een eigen polijstmachine, de UDOS. UDOS staat voor User Defined Orbital Polisher. Deze machine is in te stellen in verschillende modi van roterend tot Dual Action met een instelbare uitslag tot 21mm. Ik heb een preproductie model in mijn handen gehad, het is nog niet helemaal af maar ze verwachten deze machine binnen een maand of 3 af te hebben. Ik vind het een moedige ontwikkeling maar persoonlijk vraag ik me af of deze machine net zo mooi in balans zal komen als een Flex XFE of een Rupes Bigfoot machine. Er is een richtprijs genoemd van 700 dollar.
IMG_0608.jpg

Vonixx
Vonixx is voor de meesten hier een onbekende, Vonixx is de enige fabrikant ter wereld die wax ontwikkeld en produceert met Carnauba afkomstig van zijn eigen Carnauba plantage. Vonixx is dan ook een Braziliaans bedrijf die sinds 2005 car care producten ontwikkelt en produceert. De Vonixx Native Carnauba Wax is hun belangrijkste product, daar zijn nu ook de Native Carnauba Black Wax en de Blend Carnauba Wax aan toegevoegd. De blend wax bevat een component silica die de duurzaamheid verhoogt tot 7 maanden maar mét de onmiskenbare warme, diepe natte glans van de fijnste carnauba. Wij zijn dan ook verheugd dat wij de Nederlandse distributie mogen verzorgen en verwachten binnen een week deze prachtige producten in Nederland te lanceren.
IMG_0543.jpg

Labocosmetica
Dit Italiaanse merk wil ook Amerika veroveren en heeft op de SEMA een indrukwekkende stand neergezet. Tevens zijn er een aantal nieuwe producten gelanceerd zoals de Labocosmetica #Ductile (een APC) ook komt er ook een nieuwe reeks producten van het moederbedrijf Mafra waaronder de Corrector 2.0 en de Illummina 2.0
IMG_0538.jpg
IMG_0539.jpg
Meguiar’s
Op de SEMA beurs is duidelijk te zien wie de marktleider is op het gebied van car care aan de omvang van de Meguiar’s stand. Kosten nog moeite zijn gespaard en er stonden een groot aantal fraaie auto’s op de stand. Ook Meguiar’s heeft een aantal nieuwe producten gelanceerd waarbij zoals altijd de vraag is wanneer deze naar Nederland gaan komen. Wat absoluut het vermelden waard is zijn de nieuwe polijstmiddelen uit de professionele lijn namelijk de M110 en M210. De winst in deze producten zou zijn: Verwerkingsgemak, geen stof, en superstrakke finish, ook op gevoelige lakken.
IMG_0500.jpg IMG_0501.jpg IMG_0503.jpg

Angelwax
Ook de mannen van Angelwax waren te vinden op de SEMA, nieuwigheden zijn de nieuwe Micro-cleanse (Wasmiddel voor microfiberdoeken) en de nieuwe verpakking voor de waxen.
IMG_0491.jpg IMG_0492.jpg

Scangrip
Scangrip heeft met de Multimatch en colourmatch producten dé standaard gezet voor Detailing verlichting. Hier op de SEMA is ondertussen alweer de 3e generatie lampen geïntroduceerd. Er is voornamelijk meer variatie gekomen in grootte, zo zijn er nu ook handzamere Sunmatch lampen én Multimatch lampen. De kleine Multimatchlampen kunnen nu met een accessoire aan de onderzijde van de Wheelstand worden geklikt zodat je betere verlichting hebt van zowel boven als onderaf. Weer supergoed gevonden en voegt naar mijn idee toch wel weer wat toe.
IMG_0465.jpg IMG_0466.jpg IMG_0467.jpg IMG_0469.jpg IMG_0470.jpg IMG_0473.jpg IMG_0471.jpg IMG_0472.jpg
Tevens zijn er natuurlijk op de SEMA show de nodige fraaie auto’s te vinden. Echt een ramp om te fotograferen aangezien er standaard 15 man voor je camera lopen maar hieronder hebben we toch een aantal fraaie exemplaren vastgelegd.
 

Addy

V.I.P. Member
Wow zeg, lijkt me ontzettend leuk om eens mee te maken. En die oude auto's :eek:schitterend.
 

Kevin

New Member
Mooi om te zien! Hoeven we zelf niet tussen al die mensen met onze ellebogen ons erdoorheen te werken :p

Carpro word wel echt volwassen zo met die nieuwe verpakkingen! Stak en duidelijk!
 

BlackPassat

V.I.P. Member
Prachtig verslag @Stefan. Wat een gigantische snoepwinkel is die SEMA.
Mooie nieuwe ontwikkelingen binnen de bekende en minder bekende merken. Proficiat met het distributeur-schap van Vonixx. Ik heb een aantal producten van deze fabrikant mogen pre-testen (wist je zeker niet he?) en het is een heerlijke high end wax die makkelijk te verwerken is. Eigenlijk raar dat we nu pas een wax zien met Carnauba uit het land waar de carnauba vandaan komt.
Een machine die roteert en excentrisch in te stellen is? Daar ben ik erg benieuwd naar. Pure interesse hoe ze dat opgelost hebben, zouden ze goed naar de Ibrid gekeken hebben?
Dat kleine Bigboi-tje is ook een handzaam ding zo te zien. Zou die met of zonder slang komen?

@Cavemania, @ShuttersPeet en @Stefan, ik hoop voor jullie dat er ook een Amstel 0,0% variant van het bierfoam op de markt komt;)
 
Laatst bewerkt:

Stefan

Administrator
Forumleiding
Nee, geen behoefte aan gehad, al struikel je daar over de automaten en speeltafels zeg.
 
  • Leuk
Waarderingen: Tom

Srt4

Premium Member
Dat zijn de leuke tripjes Stefan, maak me maar weer jaloers , wel een hele gave rapportage heb je gemaakt .
weer leuke spullen om naar uit te kijken komende tijd .
Nou das lekker moet ik weer gaan sparen voor de Rupes mark 3 ,,,, das vervelend .
leg de eerste Rupes lhr mark 3 maar even op zij voor mij , want ik denk dat dat een heel leuk apparaat is .
 

Nieuwste berichten

Bovenaan