Tim's detailoverzicht.

Epsilon

Premium Member
Hard gewerkt zeg!

Mooi zo'n blauwe Golf :D En die Kadett is als de 1e auto van mijn oom. Die was zilvergrijs met Kadett J sticker.
 

Tim Krijgh

Premium Member
Forumleiding
Weer een leuke klus achter de rug van deze Mercedes-Benz SLK200. Een 1-staps polijstbehandeling met bescherming van CQUARTZ Lite en interieurreiniging. Het ging eigenlijk tegen mijn principes in om ''slechts'' 1-staps te polijsten voor het aanbrengen van de keramische coating, maar de eigenaar is koning wat dat betreft
1f61c.png
! Desondanks heb ik toch een goede correctie en -glans kunnen behalen door middel van pad-, pasta- en techniekkeuze.
124860917_4839511789422571_6137262046011957018_n.jpg
124766772_4839511936089223_6007517166286784569_n.jpg
 
Laatst bewerkt:

Ketoembar

V.I.P. Member
Heb je ook foto/filmpje van hoe het was en wat je bereikt hebt.
Nu zie ik een auto en een iets meer glimmende auto. Maar dat zegt niks over de staat van de lak.

Maar ik geloof wel dat deze mevrouw weer blij is met haar auto
 

Tim Krijgh

Premium Member
Forumleiding
Het duurde even voor ik uitgevogeld had hoe je een video kon plaatsen op het Waxworld forum, maar volgens mij is het gelukt d.m.v. een Youtube-upload :D

 

Ketoembar

V.I.P. Member
Zo dan. Dat is een flinke verbetering.:)
Ziet er goed. Leuk om te zien.

Welk gedeelte van de auto is dit? Het lijkt op een B-stijl maar dat klopt niet met deze mercedes.
Of moet ik deze beelden horizontaal bekijken?
 

Tim Krijgh

Premium Member
Forumleiding
Zo dan. Dat is een flinke verbetering.:)
Ziet er goed. Leuk om te zien.

Welk gedeelte van de auto is dit? Het lijkt op een B-stijl maar dat klopt niet met deze mercedes.
Of moet ik deze beelden horizontaal bekijken?

Thanks! Ik film hier de bovenkant vanaf de bestuurderskant. Dus het linkergedeelte is het stuk achter de voorruit en de rechtergedeelte is het cabriodak.
 

Tim Krijgh

Premium Member
Forumleiding
Na aanschaf van de MX-5 afgelopen december heb ik deze eindelijk de liefde kunnen geven die hij verdiende!

BC7599AE-56CE-4AF5-96B4-A7CDCD635932.JPG

Circa 36 uur bloed, zweet en tranen, maar het resultaat is er naar. Het bloed, zweet en tranen gedeelte kan eigenlijk wel weggelaten worden, want stiekem was het een ontzettend leuke en leerzame week :) . Iedere detail is anders en daarnaast heb ik kennis kunnen maken met een hoop (voor mij) nieuwe producten. Hieronder een kliekje van al het moois wat de Mazda te wachten stond;

IMG_3600.jpg
(De Leather 2.0, BlackOut, Fabric en FlyBy FORTE had ik bij aanvang van de detail nog nooit gebruikt.)

Voordat alles aangebracht kon worden, moest er uiteraard eerst een hoop werk verzet worden. Normaal gesproken zou ik met de velgen, banden en wielkasten beginnen, maar die kon ik (op de wielkasten na) overslaan aangezien er eind van de week nieuwe velgen en banden onder zouden komen. Vandaar dat ik maandag begonnen ben met de deursponningen en de motorruimte. Insprayen met CarPro Multi.X (1 op 10), infoamen met DetailPro Incredible Snow Foam en inwerken met de nieuwe CarPro XL Detailing Brush. Vervolgens is de motorruimte behandeld met Koch Chemie Motorplast.

IMG_3599 (2).jpg

Na de motorruimte en deursponningen was de carrosserie aan de beurt. Na het foamen met CarPro Lift merkte ik bij het afspuiten dat de auto nog ontzettend hydrofobisch was. Vrij bizar aangezien de enige vorm van bescherming CarPro HydrO2 Lite was van december (3,5e maand geleden). Vandaar dat ik bij de handwas naar CarPro Descale heb gegrepen, hun nieuwe zure autoschampoo. Dit verwijderde de keramische sealant en tegelijkertijd wat mineralen/kalk (deze hadden er tijdens het polijsten toch wel uitgegaan, maar toch fijn om de werking van het product te kunnen waarnemen). Een rondje CarPro Iron.X, CarPro Tar.X en kleien met de DetailPro Aggressive Professional Detailing Clay en schoner dan dat ging het niet worden. De MX-5 gedroogd met de Bigboi BlowR Pro Plus en daarna de kunststof en rubberdelen afgeplakt.

Voordat ik begonnen ben met polijsten heb ik het (in mijn ogen lelijke) MX-5 logo verwijderd met de Soft99 Emblem Remover Kit en de uitlaattips alvast netjes gemaakt met Labocosmetica Cronos en CarPro Metallicut.

IMG_3578.jpg
IMG_3581.jpg
IMG_3587.jpgIMG_3588.jpg

Het polijsten van de Mazda zou zogenaamd een makkie worden, maar dat viel uiteraard weer vies tegen :p . De lak was relatief hard met lakdiktes variërend tussen de 65 en 85 micron. Na diverse testspots bleek de combinatie van CarPro Ultracut op de Rupes Blue Wool Pads de beste correctie te geven met relatief weinig micromarring. Hierdoor was het mogelijk om in 1 stap terug te polijsten met CarPro Reflect op de DetailPro Slimline Finishing Pads voor maximale glans. Tussen het cutten en finishen in heb ik de steenslag aangetipt met een kitje van Chipex. Een mooi systeem die kleur en blanke lak in 1 stap combineert. Ook zijn de ruiten rondom gepolijst met CarPro Ceriglass op DetailPro Glass Polishing Pads.

Na al het polijstgeweld was het alweer donderdag. Tijd om te ontvetten met CarPro Eraser en alle onderdelen te coaten. Eerst was het glas aan de beurt met CarPro FlyBy Forte, toen het kunststof met CarPro DLUX en als kers op de taart is de lak verzorgd met de Waxworld CQuartz Finest Reserve behandeling (bedankt Stefan voor de installatie!).

DSC00239 (2).JPGDSC00243 (2).JPGDSC00266 (2).JPGDSC00245 (2).JPGDSC00246 (2).JPG

De laatste dag van de week (vrijdag) bleef natuurlijk ook niet onbenut. De velgen zijn ook in de Finest gezet en de nieuwe Hankook banden (begin van de week gereinigd met CarPro Retyre) kregen 2 lagen CarPro BlackOut.

IMG_3641.jpg

Als laatst was het interieur aan de beurt. De vloermatjes en kofferbakbekleding zijn gereinigd met Koch Chemie Pol Star i.c.m. de Numatic CT370-2 Professionele Sproei Extractiemachine en vervolgens beschermd met CarPro Fabric.
De ruiten (interieur) zijn gereinigd met CarPro Clarify i.c.m. de nieuwe CarPro Glassmitt.
Het lederen stuur, middenconsole, schakelpook en de stoelen zijn gereinigd met CarPro Inside en beschermd met CarPro Leather 2.0.
De rest van het interieur (dashboard, deurpanelen enz.) zijn gereinigd met Koch Chemie Mehrzweckreiniger en gevoed met Koch Chemie Top Star.

DSC00227 (2).JPG
DSC00231 (2).JPG

Waxworld nogmaals bedankt voor alles, waaronder het verzorgen van de producten en het installeren van de Finest coating.
 

BlackPassat

V.I.P. Member
Wow wat een fantastisch resultaat Timothy.
Prachtige glans en met die Cquartz Finest Reserve erop ben je verzekerd van langdurige bescherming en knalharde glans.
Topjob!
 

Nieuwste berichten

Bovenaan