wat is je laatste aanwinst?

Epsilon

Premium Member
Met de 3e decemberdeal een jerrycan IronX gekocht. Momenteel gebruik ik die van Soft99 die best goed is al heb ik het idee dat CarPro toch potenter is. En daarnaast nog 2 kwasten; een voor de velgen en een voor de emblemen/raamrubbers.

20211218_181337.jpg

De hogedrukreiniger (Kärcher K5) heeft een upgrade gekregen in de vorm van een rubber met staalinleg slang. Aan het eind zit een al eerder gekochte anti twist adapter (die goed werkt).

De geel/zwarte slang is de nieuwe en ik ben erg benieuwd of deze zo goed is als ik hoop.

20211218_180601.jpg
 
Laatst bewerkt:

Tim Krijgh

Active Member
Forumleiding
Zo, dat is weer even geleden, mijn laatste serieuze post op het forum. Mijn stomme smoes/excuus hiervoor? 1 september 2021 heb ik de sleutel van mijn (eerste) huis in ontvangst mogen nemen. Sindsdien heb ik het ontzettend druk gehad met klussen en andere bezigheden uit het grotemensenleven, waardoor het forum helaas op een lager pitje kwam te staan. Die tijd is voorbij en het detailleven heeft uiteraard niet stilgestaan.
Misschien niet helemaal detail-gerelateerd, maar het huis heeft een garage!
a3bf018c-1438-48c1-b717-24e048468020.jpgBijzonder prettig dat ik nu wat langer plezier heb van de wasbeurten. Het staan op een open parkeerplek of in een gesloten garage scheelt ontzettend qua vervuiling!

Tot zover de (detail)voordelen van het huis, van de in de tussentijd aangeschafte producten heb ik ook ontzettend veel profijt. Mijn laatst benoemde aanwinst was de Flex Accuboormachine. Die was voor het klussen ontzettend handig, maar zonder de Detailpro Carpet Brushes had ik er voor het detailen vrij weinig aan. Hiervan heb ik de witte 85mm en 120mm borstels aangeschaft met fijne structuur. In combinatie met Koch Chemie Pol Star heb ik hier tot nu toe voldoende reinigingskracht aan gehad. De medium en harde varianten van de borstels blijven voorlopig dus nog even op het verlanglijstje staan in plaats van in het winkelmandje. De Numatic Sproei-Extractiemachine is in ieder geval eindelijk aan het werk gezet ;)

De hogedrukreiniger is inmiddels vervangen voor de Kranzle XA 15 TST met Short Trigger Gun (deel 1 - deel 2 - deel 3) met bijbehorende DetailPro Heavy Duty Foam Lance + D12 snelkoppeling voor de Kranzle. Wat een apparaat! De kracht van de machine is simpelweg fenomenaal. Door de short trigger gun ben ik vele malen flexibeler in mijn aanpak van de velgen, banden en wielkasten.

De PXE heb ik uitgebreid met de 50mm backingplate en extra 12mm excentrische adapter.

Buiten dat heb ik nog wat andere (voor mij) nieuwe producten aangeschaft:
- Autoglym Magic Sponge
- CarPro Ceriglass
- CarPro Essence: Verwerkt net zo makkelijk en brengt minimaal net zoveel glans als CarPro Reflect. Wanneer er geen wax of sealant geplaatst wordt na het polijsten, biedt de toegevoegde keramische component SiO2 een mooie alternatieve bescherming.
- CarPro Spotless
- DetailPro Glass Pads 50mm - 75mm - 125mm
- DetailPro Plush Microfiber 5-pack Red & Black
- DetailPro Microfiber Finishing Pad 3'' & 5'': Geven een relatief goede correctie voor een finishing pad met behoud van de glansmaximaliserende eigenschappen.
- DetailPro Professional Detailing Clay - Agressive: Ontzettend makkelijk om te kneden en creëren weinig marring.
- Ez Detail Brush Big Red: Veelzijdig inzetbaar, voor zowel makkelijk als moeilijk te bereiken delen tussen spaken en van het velgenbed.
- Ez Detail Brush Go Blue: Ideaal voor de wielkasten.
- Flex Vlak Mondstuk: Deze gebruik ik op mijn Flex Stofzuiger, helpt ontzettend om een mooie egale finish te geven aan vloermatten en stoffen bekleding.
- Grit Guard Snappy Grip's voor de Grit Guard emmers: Geven een veel betere en comfortabelere grip aan de emmers.
- Kenotek Pro Wheel Cleaner
- Koch Chemie Pss: Samen met CarPro Perl mijn favoriete producten voor exterieur kunststof en rubber.
- Koch Chemie H9.01
- Koch Chemie Mp
- Koch Chemie Eu: Perfect voor hars.
- Koch Chemie Tea
- Koch Chemie Gs
- Koch Chemie Guf: Perfect voor rubberen/kunststof vloermatten.
- Koch Chemie Ts
- Koch Chemie Ls
- Koch Chemie Fu: Lijkt niet alleen een nieuwe aangename geur te brengen (en de nare luchtjes te maskeren), maar ook echt de oude geur te neutraliseren.
- Microfiber Madness Cloudbuster: Samen met de CarPro Glassfiber mijn favoriete doeken voor het streeploos afnemen van glasreiniger.
- ValetPro Citrus Tar and Glue Remover
- Work Stuff Hurricane Wheel Mitt: Perfect voor de achterkant van de velgspaken.

Na dit flinke lijstje tijd voor wat leuker lees en kijkvoer: Mijn nieuwe auto! De CLS500 is ingeruild op deze Mazda MX-5 uit 2012. Een heel ander segment (sommigen zouden het een bijzondere keuze noemen, zeker gezien mijn lengte van 1 meter 96), maar een 2-zits cabriolet staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ik heb hem gelijk verlaagd met Eibach veren en er 17'' Japan Racing JR3 wielen onder gelegd.
271968260_7034264186613976_8630672240668899389_n.jpg
Ik pas er bijzonder goed in en de fun-factor is niet met woorden te beschrijven. Nu nog wachten op het goede weer.. Voordat de zon alle lakimperfecties onder een vergrootglas gaat leggen heb ik hopelijk nog de tijd om hem eens goed aan te pakken. Een meerstaps polijstbehandeling met keramische coatings voor het exterieur en interieur staat op de planning, nu nog een gaatje in de agenda vinden!

Bij deze beloof ik om weer wat actiever aan het forum deel te gaan nemen, zodat jullie niet periodiek naar zo'n saai en lang verhaal hoeven te luisteren :p Feels good to be back :cool:
 

BlackPassat

V.I.P. Member
Proficiat met je huis Tim, en veel (en lang) plezier van je nieuwe bolide.
Helemaal geen saai en lang verhaal @Tim Krijgh
Leuk om te lezen en vooral goed gedocumenteerd met al die handig linkjes. De Koch producten vallen bij jou ook goed in de smaak zo te zien.
De aanwas van de producten gaat in een razend tempo, goed bezig!
 

Epsilon

Premium Member
Goed bezig @Tim Krijgh :D Een huis met garage lijkt mij echt geweldig. Een hoop mooie spulletjes en als klap op de vuurpijl een MX-5. Die heb ik zelf nooit gereden maar hoor er veel goeds over. Wat je lengte betreft moest ik denken aan Harry Metcalfe (1 meter 88) met zijn Lotus Elan
 

IbizaSigno

V.I.P. Member
Voor het eerst sinds tijden weer wat detail gerelateerd aangeschaft. Twee pads (oranje+wit) voor DAP900, Carpro Eraser en Immolube, Detailpro supreme shampoo en een aantal leg flessen. En heerlijke paaseitjes natuurlijk. Dank waxworld team! Nu nog beter weer. Maar dat kon ik niet selecteren in de webshop.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan